Barnvakt.. hjälp..

Jaha då var vi tillbaka i gamla fotspår.. Igår sov jag HELA natten, inte en ena gång vaknade jag el skrek. Mamma o pappa var så lyckliga så de inte var sant! Men inatt rasaerades allt.. jag kände redan igår kväll innan jag la mig att nja.. inatt kommer inte vara nån bra natt.. jag vände o vred på mig hela kvällen igår när jag skulle tutta.. jag pratade med mamma lång in på småtimmarna, men hon var inte så villig att prata med mig utan började sjunga.. jag fattade vinken, orkade inte höra på henne så jag somnade. Men har vaknat tillochfrån hela natten.. även nu på morgonen vaknar jag.. skriker några skrik o sen somnar om.. hmm.. tror jag längtar efter påsken o påskägg.. kan inte riktigt sova när jag tänker på att jag ska få ett påskägg fyllt med godis! MUMS


Tittut här bakom leksakstornet satt jag.. ser ni att jag hade en alldeles egen mobiltelefon hihi o "tummen" leksaken jag fick av farmor när jag föddes för att ha på vagnen men nu har jag den som leksak istället!

Mamma hade sin vanliga träning igår såå jag blev avlämnade hos mormor o morfar YIPPIE! Jag var så snäll.. JA jag lovar jag var de! Mormor sa det iaf! Vi lekte med leksaker och tittade på film, hugo de lilla djungeldjuret. Vi gick en liten promenad, jag somnade på en gång i vagnen men som vanligt när vi kom hem vaknade jag så fort man stängt dörren.. Mamma o robert kom tillbaka ifrån gympan, vi åt lunch, jag fick mammas hemmagjorda mat, fiskbullar med dillsås, morötter o potatis. Jag åt upp hela skålen! Jag kanske inte säga de här för mamma kommer väl spätta omkring som värsta tuppen här hemma då.. men när jag ätit mamis hemmalagade mat har jag faktiskt älskat den! Jag äter upp hela skålan med mat + hemmagjorda efterrätter.. åhh de är så mycket godare än burkmat som man köper! Den går an.. men mammas mat när nog godare. Nästa vecka ska pappa vara hemma och då ska han laga mat till mig, de längtar jag efter för mamma säger att pappa är bäst på att laga mat och alltid gör det så gott, så de ska bli såå spännande!


Mmmm god glass kan iaf mami o papi "laga" hehe

Just de.. annica om du läser de här.. så undrar mamma om du kan ge henne bilderna du tog på mig hemma hos mormor.. Vi kommer hem till er i morgon så kom ihåg att ge mamma de då.. puss o tack lilla ankmoster!

Jo i morgon ska mamma iväg på träning igen, sista sången jag är hos mormor då (för sen börjar mamma jobba o kan bara träna vissa kvällar och då är ju pappa hemma) Mamma blir så nervös o lämna mig för mormor sa att de var skärtorsdag då och då ska man ju vara påskkärring så skrattade hon rått.. MOHAHA o jag har sebbe då sa mormor.. om ni känner min mormor så älskar hon att klä ut folk.. och DJUR! Hon hade marsvin när hon var liten, de klädde hon ut till brud o grudgum (tror jag) för de skulle gifta sig, hon har klätt ut deras katt buffy till allt möjligt, han har fått en studentmössa.. glitter i "håret" o.. ja allt! Nu försöker hon alltså "kidnappa" mig på torsdag... vi får se hur de går.. om mamma ens vågar åka iväg och lämna mig ensam.. hihi


Jag hjälper mamma i köket...

Idag ska vi nog inte göra så mycket, de känns som att vi har fullt upp alla dagar så nu de sista dagarna innan mamma börjar jobba ska vi ta de lugnt och leka, sova o äta bara :) Vi hörs lite senare!! PUSSPUSS


Jaaahaaa.... ja.. här sitter jag... skoj... verkligen! *ironi*


17 varje månad

Mami o papi har tagit kort på mig nästan varje dag sen jag föddes, de tycker att de alltid händer nått kul som de vill dokumentera. Mami har svårt att förstå att jag varit liten.. hon tycker inte att jag "åldras" nått.. de enda hon märker är att jag fått ögonfransar hihi men nu har hon tagit kort ifrån den 17 varje månad. Dvs då jag varit 1 månad gammal, 2 månader osv.. Ni kanske ser lite mer skillnad på de än vad mami gör..


Juli


Augusti


September


Oktober


November


December


Januari


Februari


Mars

PUSSPUSS



Pussar, skrik o träning

Det här kommer bli ett fint inlägg, rent o snyggt, inga stavfel el missade bokstäver. Mamma sitter nämligen på pappas data och han har ett fungerande tagentbord jämfört med mamma. Hennes tagentbord saknar bokstäver och siffror så därför kan inläggen ibland se lite konstiga ut.. förhoppningsvis har ni lärt er läsa vad mamma o jag försöker säga.. på ett ungefär iaf :) hehehe jag såg just nu att jag skrivit massa fel i texten redan.. de var svårt att skriva på det här tagentbordet, mami är så van med henne.. men jag ska läsa igenom texten o rätta..



I lördags var farfar o peter här, vi käkade pizza men efter det var de tvugna att åka iväg, de och pappa skulle på isracing. Jag och mamma stannade hemma o skulle sova o göra lite egen barnmat.. trodde mamma iaf. Jag ville ju för tusan inte hålla på o laga mat, jag vill ju... ja vad vill jag egentligen.. aga vet inte, jag vill bara inte göra barnmat, el sova, el leka, el vara på datan/tvn, el sjunga, el gå... jag vill bara inte!!
Moster Tiss kom förbi och frågade om jag ville gå ut o gå en promenad med henne, mamma svarade ja utan att ens fråga mig! Vi gick iväg några minuter men jag var inte glad ska ni veta, jag tvingade moster att ta mig tillbaka hem till mamma, jag ska minsann snacka med mamma att man inte bara "lovar" bort mig så där.. Så moster fick gå hem igen med mig, hon fick tillochmed BÄRA mig hela vägen hem.. jag ville absolut inte sitta i vagnen.. fortfarande lite sur över att mamma skickar ut mig på promenader och själv stannar hon hemma! AJABAJA!


Ska jag ut o gå ska du också ut o gå mamma!!

ps mamma gjorde barnmat iaf och jag låg o kravlade på golvet o skrek, de blev fisk o potaits o morot och en kycklinggryta med potatis o lite grädde. Kycklingen åt jag igår söndag och de var supergott!! Vilken tur att jag "lät"... mamma göra barnmaten iaf.. hiih

Pappa kom hem, men var så trött så han gick och la sig, jag o mamma satt uppe ett tag till och försökte skriva på bloggen men jag var inte på humör.. den här gången vet jag inte heller vad som var fel.. jag ville bara inte.. jag vill inte helt enkelt.. inget passar mig.. Vi gick också och la oss och klockan var knappt efter 20 på en lördagskväll.. men men :) Vi släckte ju iaf till earth hour :)


Jag kollar så att pappa inte fuskar med städningen. Jag är rädd för dammsugaren om den är alltför nära mig.. men om jag får åka efter i min takt o kolla så fungerar de..

Igår söndag vaknade jag med ett leende på läpparna, vet inte varför man jag kände mig glad i hela kroppen! Mamma o pappa sken upp o låg o pussade på mig och sa hela tiden "åhhh" "vad fin han är" "åhhhhh vad gullig han är" " wow vilken kille, bästa killen i hela världen som aldrig skriker o bråkar, alltid är en solstråle".. hehe okioki de sista hittade jag på själv, men jag kan faktiskt vara snäll o bra :)


Bästa sebbe!

Jag kollade på lite teletubbies och åt gört. jag älskar teletubbies, jag blir så facinerad av de där gubbarna, sitter helt klistrad framför tvn, med öppen mun o bara stirrar.. sweet! mormor: typ.. härligt! Sen mina kära, händer nått speciellt, så vi kan ju komma ihåg de här datumet tillsammans, söndag den 28 mars somnade jag i MIN egna säng! Jaaa man blir ju för lycklig av de hela va?! Mamma o pappa levde gott på det hela dagen o var så nöjda.. mina egen tuppsprättar föräldrar! Vi firade det hela med att gå ut o gå en sväng och pappa hyrde en film. Hem, spanade på filmen, jag o mamma lekte och byggde torn. Jag blir lite frustrerad.. jag sitter upp, rakt o fint, sen böjer jag mif fram för att ta leksaker el vad de nu är jag vill ta.. jag kommer fram lång men sista biten går bara inte.. mitt ena ben vill liksom inte flytta sig så de slutar med att jag har ett ben bakom mig, ett ben framför mig och kroppen öve benet som är fram.. sen..... SKRIKER jag.. attans alltså.. måste lära mig de där med att dra bak andra benet också..



Jo så vi gick ut o gick, sen hem, sen åkte mamma o tränade, först 1 timme o gymmet, sen 1 timme på medelgympa. Jag o pappa följde med henne till gymmet sen gick vi hem, de tog ca 30-45 minuter. Men grejjen var.. jag hann somna innan mamma gick iväg så jag hann inte säga hejdå.. ja ville så gärna säga hejdå! Jag tvingade pappa att gå tillbaka, men han ville inte. Han skulle göra middag sa han.. *suck* men då tog jag till de jag är bäst på.. jag........ gissa?! JAG SKREK! o SKREK.. o SKREK o frågar ni pappa, skrek jag säkert tusen gånger till! Jag hörde att han sa till mamma när hon kom hem, att jag skrikit i 1 timme för att inget passade mig.. nähä.. men kunde jag bara fått säga hejdå så kunde vi undvikit detta... lär er de mina föräldrar.. lyssna lite mer på mig.. hehehe

Har jag förresten visat er min nya fräcka bil mami o papi köpt? De var till toys r us på premiärdagen och då sålde de dessa bilar ganska billigt. De är en läragåbil typ, en nallepuh bil som är döfräck! Den har en kul grej längst fram, som om man trycker på en knapp, börjar snurra i all världens färger o olika mönster. De är "popup" gubbar från nallepuh framme vid ratten och andra najsiga saker..


Här ser ni min bil.. o så har jag en gul grej här..


och här har jag en lilla grej...


Så ser här ni hur cool jag är i min bil...


Skynda ta kort då mamma, jag måste visa upp min bil...


Här är då ratten som ni ser... (en har en tuta också)


Här är popup gubbarna, alla ifrån nallepuh...

Pappa har redan åkt iväg till jobbet, han är så duktig som går upp så tidigt o jobbar o har sig.. men de är sista 4 dagar för han nu, sen får jag ha honom fö rmig själv! Jag byter ut gamla mamma mot fräscha pappa nu ett tag :) Idag ska nog mamma o jag bara sova o sova.. mamma gnäller lite om att hon har fruktansvärd träningsvärk efter sina 2 timmar igår och ingen stretchning. Sen har vi ju ställt om klockan så man är lite sne i kroppen efter de också.. men vi ska ut på en promand också, oroa er inte, vi brukar ju gå en promenad hihi vi ska gå och lämna tillbaka filmen pappa hyrde igår.. sen ska vi nog hem o sova igen.. o pussas lite ska vi göra! Just de.. igår när mamma kom hem, jag hade ju saknat henne så mycket så jag pussade henne flera gånger och oj vad hon tjöt! Gud så glad man kan bli av pussar då.. fast.. de är ganska mysigt! Jag öppnar munnen o donkar in i kinden sen rakt på mammas mun.. flera gånger kastade jag mig emot hennes mun.. åh vad jag hade saknat henne!

Så.. från mig till er.. en stor PUSSPUSS

ps förresten, jag orkar inte läsa igenom texten.. hoppas stavfelen inte var allt för många.. men ni vet väl att allt är isåfall mammas fel.. jag gör inget fel! jag är helt enkelt bäst! Bästa sebbe i heeeeeeela världen!


Solstrålen nummer ett! *kärlek*

Långpromenad

Åh vad tidigt vi är uppe på en lördag.. jag har fått så svårt att sova om nättena nu igen, jag tror de är mina tänder som spökar, el så är de att vi slutat amma, el så är de för mamma ligger så nära mig o tar upp plats, el att pappa snarkar.. hmm ja nått är de iaf och jobbigt blir de för alla oss 3. Men nu har ju som sagt var mamma o pappa kommit fram till att de ska dela på att ta hand om mig på nätterna. Mamma börjar, först tuttar jag o somnar, sen första gången jag skriker tar mamma mig, andra gången tar pappa mig, sen kör de så varannan gång. Mamma är såå lycklig o glad över de upplägget, hon är mer utvilad o glad och har mer enrgi över till mig! JA! Så nu är hon sa himla glad o fin om jag vaknar tidigt, hon pratar så snällt o fint med mig jämtfört med innan hihi

Nu är de bara 4 dagar kvar för pappa att jobba, sen blir han hemma med mig i 2 månader! WOWOWOWOW! Det ska bli sååå roligt att byta ut gamla mamma nu som man liksom.. ledsnat på.. el nä inte ledsnat, men hon o jag har ju umgåtts ganska mycket, ganska nära, ganska för mycket så kul o vara med pappa ett tag. Tror de är skönt för mamma o komma iväg också o inte höra mig skrika.. *host* ja jag menar ju självklart.. PRATA om dagarna.. Vi får se hur de går.. jag måste ju visa pappa den här sidan också och hur de fungerar så han kan uppdatera er o mamma hur vi har de om dagarna. Intressant :)

Igår kväll hörde moster tiss av sig o frågade om vi ville gå ut till icamaxi.. ja precis, du läste faktiskt rätt.. hon ville att vi skulle GÅ! Klockan var 1730 när vi pallra oss iväg och de tog oss ganska på minuten 1 timme att gå. VI hade inte riktigt koll på vilken väg vi skulle gå så vi chansade och tog en väg som såg bra, hmm tyvärr så var de så här va.. att de var bara SNÖ, mjuk snö som låg lite som på en liten höjd. Så de gick knappt att dra min barnvagn för de var så mjuk och eftersom de sluttade på sidorna så åkte jag åt sidorna hela tiden. Moster tiss drog mig hela vägen och kämpade igenom 2 sånna vägar. Shit vad stark hon är! Anledningen att vi skulle gå till maxi från första början var för vi trodde de hade smågodis för 2.90 så klar man måste dit då. MEN när vi kom fram så hade de inget billigt godis :( Det hade blivit så pass mörkt ute när vi var framme o klara i affären så pappa fick komma o hämta oss :) De var ändå ganska skönt o vara ute o gå, jättefin väder o sköna temperaturer.

Så roligt tyckte jag att de var o vara ute o gå, inte bara ett finger utan TVÅ finger tråkigt hehe

Förresten för nån dag sen ringde läkaren till mamma ang hennes prover hon var o tog. De som var bra var att hon inte hade nått med lederna, reumatism el nått sånt, men sänkan var lite högre än vad den ska, dock inget farligt. Han sa att de kan betyda en inflammation el förkylning i kroppen. Mamma har varit förkyld tillofrån ett tag nu, men de bokade en ny tid så mamma får ta nya prover o se hur de ser ut då.

Idag ska mamma på spinning kl 10, o jag o pappa går nog en promenad då. Sen runt 13 kommer farfar o farbror Peter. Papi, farfar o peter ska gå på isracing på studenternas idag.. vad jag o mamma ska göra, de vet jag inte. Men vad jag därimot vet är att farfar sa att han skulle komma o busa o bråka med mig.. de ska vi nog bli två om.. kom igen då farfar.. du kan inte ta mig *Retas*

Nu vankas de gröt o lite vatten, vi hörs senare under dagen PUSSPUSS

ps tack annicha att jag får sova i din säng, när mamma o pappa håller på o tjatar på mig! Mormor.. jag har försökt få mamma att förstå att jag kanske kan sova i egen säng när jag blir 1 år som du sa.. men mamma är inte så förtjust i de.. vi får se vad som händer, annars kan du väl snacka med henne!

Kolla på de här bilderna, man ser att jag blivit lite större va :)


Bilden är från 1 augusti, alltså var jag.. typ 2 veckor... Fötterna slutar precis vid den röda "blöjan" o huvudet når knappt över den röda "blöjan"


Fötterna hänger utanför och huvudet når nästan till toppen...

När mamma satt o letade upp den bilden överst på mig hitta hon massa bilder på mig sen jag var liten o hon blev så varm i hjärtat.. "så liten han är".. "åhhh".. så sitter hon hela tiden.. därför bjuds ni på en bild här: varsugu


4 augusti 2009




Byta i sängen

GUMURGUN!

Idag var vi uppe kl 5.20! Förstår ni hur tidigt de är?! Jag förstår de iaf! Pappa brukar åka iväg runt 5, och då brukar mamma gå upp o försöka få lite egen tid, men ickepicke idag.. jag ville också vara med o se vad hon brukar göra. Mamma gick ur rummet UTAN mig, så jag ropade (läs: GALLSKREK) tillbaka henne. Jag skrek.. el nä jag menar.. pratade lugnt o sakta men ändå verkade mamma bli lite irriterad. Hon försökte få mig att sova igen genom att vagga mig o sjunga massa sånger.. jag skrek.. nä förlåt.. pratade och försökte säga till henne att du behöver inte sjunga, jag är ändå vaken o tänker vara vaken hela tiden. Tillslut ledsnade mamma o la mig i ett fängelse, kändes de som iaf, hon snackade nått om att de var min säng.. men.. alltså.. min säng är ju i stora dubbelsängen vid mamma o pappa.. inte i nått fängelselik säng (spjällsäng) Jag skrek.. nä förlåt igen :) jag pratade med mamma o bad henne ta upp mig och tillslut händer de.. hon lyssnar äntligen på mig, bär upp mig och sätter mig på golvet framför tvn o film. Åhh äntligen, jag har ju längtat sen igår för att se filmen. JAA! :) Nu sitter mamma på golvet med mig och tillsammans äter vi gröt. Alltså köpt gröt, jag är inte så förtjust i pulvergröt som man gör iordning själv, men nu finns de nått som heter grötpuré och de kan jag äta flera burkar va.. mumma! Just nu är de havregrynsgröt med äpple o päron. Förresten, sen i måndags har jag slutat tutta på morrnarna också, nu har vi bara kvällsammningen kvar, men den tror jag inte mamma släpper i första taget. Hon har haft lite ångest o varit lite ledsen över att morgontuttningen försvann men jag börjar ju bli stor bäbis nu så jag kan hålla med om att på morgonen kan jag äta gröt el macka, men på kvällen vill jag gärna vara nära mamma innan jag ska sova.



Ändå sen jag föddes har jag sovit bredvid mamma i sängen. Pappa ligger på ena sidan, mamma ligger i mitten o jag ligger på mammas sida av sängen. Stackars mamma, hon har ont i hela kroppen, jag tror de är för att hon får ligga i mitten av sängen, på skarven. Men jag vill helst inte säga nått för då kanske jag inte får sova kvar i sängen längre... hjälp! Men de tråkiga i de hela är att en natt så la sig.. PAPPA i mitten.. öhh okej.. tänkte jag.. vad händer nu?! Mamma hade så ont o behövde få sova i en mjuk säng (madrass) de tror att jag måste sova bredvid mamma för att kuna sova. Så nu skulle de testa med att ha pappa nära mig så jag inte känner mjölklukten och kan sova själv. Jo men jag vill inte ens tutta på mamma på nätterna.. jag kan inte rå för att jag vaknar nära mammas tutte, med munnen öppen och försöker få tutten i munnen.. jag kanske drömmer.. nån mardröm el nått o liksom som en reflex öppnar jag munnen.. mamma får väl flytta bort sina tuttar el nått.. skyll inte alltid på mig! Iaf.. jag sover bättre när pappa ligger bredvid mig och är lite mer uvilad på morrnarna. Så nu kör de på nån varannandagprincip.. de var väldigt vad de håller på.. låt mamma ligga bredvid mig bara så är de lugnt hehe Bara de inte försöker få mig att sova i egen säng... då ringer jag mormor o skvallrar!


Mormor de tänker lägga mig i egen säng!! De får inte! Säg till mami o papi!

Igår gjorde vi som sagt var inte så mycket, vi bakade bullar, vi gick ut o gick en promenad, hem o åt lunch, la oss i sängen och bägge två somnade som två stockar. Vi vaknade nån minut innan pappa kom hem. Och nu ska ni höra.. vad pappa smörar för mamma... mamma gick på det och tycker pappa är den bästa killen i heeeeela världen *sur* pappa har köpt blommor (rosa) o choklad till mamma. De är liksom liiiiiite väl taskigt kan jag tycka.. jag menar.. jag kan liksom inte konkurera med pappa.. jag vill vara bästa killen i hela världen! Mamma säger att jag OCH pappa är de bästa i hela världen.. men jag vill vara ensam bäst.. så då sa mamma att jag är den bästa lillkillen i världen och pappa är bästa stora killen i hela hela världen! Jaaa de duger! Sebbe är nöjd! hihi


Smörpappa har varit i farten..

Innan vi la oss för att sova för natten tog mami o jag ett avslappnande bad.. hehe



Idag öppnar toys r us här i Uppsala, så om några minuter ska vi åka dit. Vet inte om de är låååång kö in el om folk kommer in under dagen, men eftersom vi är vakna redan nu så åker vi snart tänkte vi. Mamma (läs: sebbe) vill ju ändå inte sova så då hittar vi på nått kul istället. Efter de ska vi hem till mormor, jag ska återigen bli barnpassad för mamma ska på spinning. Om hon orkar vill säga hihi hon är såå trött efter en jobbig natt.. tydligen har jag sparkat, kastat med armarna o skrikit.. jajaja de var väldans vad man ska hacka på mig nu då! :(


Sluta vara taskig emot mig o säg att jag håller er vakna på nätterna.. :(



Vad säger ni nu då?! Ser ni två snygga tänder i nederkant.. hehe det är MINA!

Vi hörs lite senare!! PUSSPUSS


De här har smörpappa också fixat.. mamma blir så glad o lycklig.. jag tycker de är lite.. väl.. smörigt.. hihi
Vi hade bara ett S så de står faktitskt sebbe me lite fantasi...

Leksak

Ahhhh äntligen en lugn dag.. vi ska inte göra nånting alls idag! Inget som tar tid el är jobbigt iaf, vi ska baka bullar o bara leka idag! I måndags var vi och jobbade igen, och de är ganska jobbigt för både mig o mamma. Mina sov o ät rutiner blir konstiga, jag sover inte så bra, jag kan inte riktigt leka o prata (läs: skrika) så mycket jag vill, mamma kan inte jobba för hon måste se till att jag har de bra så jag inte skriker o stör och mina vänner, jag håller på o klänger o "korvar" mig HELA tiden hehe Inte en sekund kan el vill jag sitta stil, det absolut bästa jag vet just nu är att gå! Man håller mig i händerna sen kan jag traska på i flera timmar, från rum till rum. Jag älskar att titta på teletubbies på tv och gå i min gåstol. När jag ändå håller på så kan jag skryta lite, jag är bäst på att resa mig upp. Mamma sitter på golvet o då brukar jag resa mig upp i hennes knä och med hjälp av hennes händer så reser jag mig upp till stående. jag kan utan problem stå upp vid möbler också, och sätta mig ner! Japp.. så ni vet hur duktig jag är alltså hihi Få se vad jag kan mer.. jag kan, när jag sitter, sträcka mig framåt och nästan ställa mig i kryp position, och när jag sitter så kan jag också gå tillbaka upp i sittställning. Nu kanske ni tycker att jag skryter lite väl mycket om allt jag kan, men mamma säger att man får säga vad man kan och de är inte skryt, sen så kanske jag fortfarande har kvar den här sidan när jag blir äldre och då blir de ju superkul o titta tillbaka på vad jag gjorde nu när jag är 8månader!



Igår var mamma och Robert på gympa, de skulle ha gått på spinning men de vart så sugna på medelgympa som man också kunde träna vid den tiden. Robert drog med sig mamma dit. Först var mamma tveksam då de stod att medelgympa var "för dig som är van vid träningen och vill ha lite extra kondition o styrka" och ni som vet o sett mamma vet att hon inte är sååå van vid träningen. Men som sagt, robert lurade med henne och hon klarade det! Med bravur! Robert o mamma hade tydligen stått o skrattat hela tiden för de var så svåra rörelser så de hann inte me.. men ja skam den som ger sig, efter ett tag började de förstå och hann med i tempot. De är ju lätt som en plätt sa mamma.. MEN.. mot kvällningen började hon gnälla om att hon hade ont i rumpan o baksidan av benen.. sen kom de onda i armarna.. sen ryggen.. o sen hade hon träningevärk i hela kroppen hahaha där får du mamma för du håller på! Men hon har bokat ett danspass tills på lördagsmorgon, får vi väl se hur mycket hon gnäller efter de dårå :) Under tiden mamma o roberto tränade var jag hos gulliga mormor. Vi lekte, åt och var ute o gick i snövädret *suck* Jag är såå less på vädret så jag orkade inte, jag la mig till rätta i vagnen, drömde om sol o värme och somnade lugnt o skönt till fina drömmar! När vi kom in efter promenade så var mormor o morsfars katt Buffy hemma också, jag försökte leka med han men han gick därifrån hela tiden, kanske kan vara så att han är less efter alla barn som drar i han o hans svans hihi men mormor skulle locka tillbaka honom till mig så hon gjorde en leksak av lite papper som hon knöglade ihop och satte ett snöre runt. Snöret var så långt så hon kunde hålla i det och dra de framför Buffy och så skulle han hoppa och ta bollen. Åhh du, gissa vem som hade roligt?! JAG! Jag satt och skrattade så jag nästan kiknade! Buffy hoppade fram några gånger bakom en gardin och varje gång så skrek mormor, de såg så roligt ut när hon höll på! Buffy ledsnade efter ett tag, då gick mormor över till mig, så varje gång hon drog pappersbollen på mig så skrek hon BU, jag blev så rädd så jag satt o skrattade. Sen gav hon mig bollen och drog bort den precis när jag skulle ta den, samtidigt som hon skrek bu igen.., ojoj vad jag skrattade. Mamma skulle filma men minneskortet var slut :( men gud så roligt vi hade! tacktacktack mormor! *puss'



Imorgon öpnnar toys rus här i uppsala och de har så bra öppningserbjudanden, mamma o jag ska dit, självklart. De öppnar 8 så vi ska försöka vara där tills dess. Jag såg en lära gå bil som jag vill ha, och mamma sa att eftersom hon älskar mig får jag allt jag pekar på.. hehe nja.. man kunde väl hoppas att de var så. Iaf nu när jag är i den här ålder och inte kräver allt för dyra saker så kanske jag får lite extra hehe..

Nu ska vi äta gröt och mamma ska sätta igång sin bulldeg. Vi hörs senare! PUSSPUSS

Bilder

Kolla vilka fina bilder vi såg idag när vi var ute o gick.. hehe






















Idag är ingen vanlig dag..

GRATTIS FINAFINA MORMOR PÅ FÖDELSEDAGEN! Mamma o pappa hälsar grattis till dig också! Vi kommer hem och firar dig idag och förväntar oss lite tårta.. men du ska inte göra den.. sätt morbror robert i arbete.. el morfar.. förresten, får man ångra sig? Inte morfar kanske för då får vi ingen tårta... men vi syns ikväll mormor! PUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSS


Bland de första jag såg på BB var en ängel... min mormor!

Igår morse åkte mamma på spinning, jag och pappa gick ut på en långpromenad, nästan precis när vi kom hem var mamma också klar och på väg hemåt. Vi åt lunch sen gick vi ut i solen, vi gick upp mot stan, kollade på alla människor och bara njöt av solen. Vi hade 8grader i skuggan och de var så varmt i solen, men kunde jju hoppas på att den skulle stanna längre.. 
 
Pappa åkte till enköping igår kväll för att festa med sina kompisar så mamma o jag hade en egen lördagskväll. Vi tände ljus, badade, jag fick smaka på glass, sen somnade jag helt utslagen i mammas famn. Mamma satt kvar ett tag och kollade en film på tv4+ sen kröp vi ner i sängen, vi hade hela dubbelsängen för oss själva så vi bredde ut oss rejält. Du lyckades ordna en schysst lördagskväll mami!


Fick en ny vårmössa igår.. men får väl ta fram fleccemössan igen nu när snön kommer...

Idag ska vi åka hem till mormor o morfar och äta tårta, men de ska vi göra ikväll, nu på dan vet jag inte vad vi ska göra. Mamma ska stå och laga mat hela dagen, hon har köpt på sig massa grejjer så hon kan göra egen barnmat.. alltså mat till mig.. får väl se hur hon lyckas med det. De ska bla bli köttbullar, fiskbullar, kyckling m potatis/ris/grönsaker. Fläskfilegryta, fruktpure, olika grytor, lasange, köttfärssås o spagetti.. de är vad hon kommit fram till nu, sen får ju tiden utvisa vad de blir hehe


Jag fick låna mormors permobil hahaha närå jag skojar mormor!!


De är numera min bil så jag kan "räjsa" hemma hos mormis..

Ha en mysig söndag, på återseende! PUSSPUSS

Annica, dessa bilder är till dig, min habbo mössa är för stor så mamma vek upp den.. varsugu:


Detta är inte herr Nilson, de är ju lilla gubben! Gubbstrut...


Och så kastar vi in mamma på ett hörn också...

Just de.. glömde berätta.. när vi var ute och åt i fredags sa killen i kassan att jag var så lik mamma. Jag ba.. oki.. men mamma blev superglad!!!! ALLA säger att jag är en kopia av pappa, alla på jobbet som såg mig för första gången sa det också, det är en kopia på pappa Stefan.. mamma håller me, men brukar smyga in ett "sebbe har iaf min ögonfärg" men nu blev hon alltså överlycklig! Om ni ville ni.. denna otroligt viktiga info... not!

Peace out!

Bilder på riktigt..









Så här kul har jag o mamma nu.. pappa ska åka till enköping o festa så mamma o jag blir kvar här hemma.. vad ska vi göra dårå.. jag tror vi fastnar här på datan o hittar massa ny sånna här bilder hehe

Ha en trevlig lördagskväll!! PUSSPUSS

Uppdatering

Gumurgun! Mår ni bra sötisar? Jag mår alldeles förträffligt bra, jag har sovit gott och det är inget jobb idag :) Igår innan vi åkte hem ifrån mammas jobb så kom chefen och frågade om mamma kunde jobba nästa vecka också. Hon svarade ja, men inte på tis o torsdag för då ska hon på spinning. Så på måndag ska vi till jobbet igen. Då är också moster tillbaka ifrån sin resa till göteborg.

Igår gick de jättebra på jobbet, mamma var ensam med mig, ingen moster som kunde hjälpa. Jag tycker mamma skötte sig kanonbra, jag vet själv att jag är ganska klängig och korvar mig mycket, vägrar sitta stil utan ska klättra på allt o alla. Jag ska sitta på bordet och på golvet samtidigt. Jag vill leka med alla leksaker samtidigt som jag kastar ner de i golvet.. o ja så höll de på hela dagen igår.. mamma kröp på golvet plockade upp leksaker, jag kastade ner, jag satt vid datan o lekte, för att i nästa sekund sitta i mammas knä o sen slutligen vara på golvet o äta på mina strumpor. Vi höll iaf ut till 15.15 då pappa slutade då vi åkte med honom hem. Vi tog en liten genväg hem, förbi ett kebebställe hehe så slapp mammi o pappi laga mat hemma. Smart tänkt! MEN jag fick inget :( shit vad snälla mina föräldrar är.. inte.. el jo förresten.. jag fick smaka pyttepytte lite kebabsås, knappt så man märkte det.. hm... schysst.. tack..


jag ligger o spanar på så ska de låta me mami..





I tisdags körde min lilla anka upp, och hon klarade körkortet! GRATTIS! Nu gäller de att man håller sig inne.. iaf de tider då hon inte går i skolan.. man vill ju inte riskera att hamna framför ankvolvon.. Mormor var här hos oss då anka var på vägverket, när anka var klar skulle hon tillbaka till skolan och mamma skulle på spinning. Jag o mormor, som barnvaktade mig, gick ett varv runt träningslokalen och in på kvarnen och köpte ett fint grattiskort till lillanka. När vi var klara gick vi lugnt o fint tillbaka till träningslokalen för att vänta på mamma.. vad händer då?! Joo mormors gamla ben bär inte.. vi ramlar! Stackars lilla mormor, hon gjorde illa sig på knäna och händerna, jag som är ung och alert tog tag i vagnen och höll fast mig för livet så jag ramlade aldrig ur, men vart lite rädd. Mest för mormors skull.. skulle höftleden hålla? Skulle alla gamla delar hållas på plats? En liten gubbe kom och frågade om de var oki med oss.. vilket de också var.. så vi fortsatte vi lilla promenad till mamma. När vi kom fram var mamma inte klar än så vi fick vara i barnpassningsrummet, världens största rum med leksaker, gåsolar, speglar längst väggarna, massa andra barn.. de var jättekul. Jag o mormor gick omkring och kollade oss i spegeln och lekte med gåstolen. Sweet! Tack mormor för du är så snäll o ställer upp och tar hand om mig så mamma kan träna!! PUSSPUSSPUSSPUSS och ps.. du är inte gammal, tillochmed tanterna på barnpassningen trodde ju duu var min moster.. är de så att du är ung, el ser mamma såååå gammal ut tihi.. pusspuss fina mormor :)

Jaa vad har hänt mer i veckan.. jag har glömt bort.. men hade nått viktigt hänt borde jag kommit ihåg de tycker man. Jag kan ju iaf säga att på torsdagen var jag hem till mormor o morfar igen, mamma o robert skulle på spinning. Mamma lurade med sig Robert för att spinna, men jag undrar om robert kommer följa me nån mer gång.. de var ganska så jobbigt sa han.. Annica hämtade oss, skjusade oss till spinningen, hämtade oss därifrån och vidare till affären. Hon kör så bra den där ankan.. jag är imponerad!


sitter o diggar lite musik... swing it magistern swing it...

Ja nu kommer jag inte på nått mer att skriva.. mina tänder växer och har kommit fram helt på bredden liksom men inte på höjden så de väntar vi lite på.. jag äter mat o gröt, sover lite halvdant om nätterna. Idag ska mamma börja göra massa barnmat till mig, hemmalagad barnmat.. så vi ska åka och handla så fort mamma har varit på spinning och tvättat klart.. vi hörs senare ikväll el imorgon! PUSSPUSS

jobbat på jobbet

 
 ,-ååååååååååååååååååå    h f c

Jaa nu ser ni varför mamma får hjälpa mig o skriva, jag skriver ju som en kratta.. men eftersom mamma o jag har varit på jobbet o jobbat så har vi inte hunnit skriva nått.. men vi skriver i morgon när vi har mer tid för nu ska vi bada, busa och titta på så ska det låta hihi

Just nu sitter jag o kollar på film, men mamma sitter o sjunger så jag försöker skruva upp på tvn själv, jag vill ju hellre höra min film än mamma... suck..




måste höja lite mer...

hihi PUSSPUSS

Ps tack fina mormor för din kommentar! Du är så fin! *kärlek*


GRATTIS ANNICA!

Idag tog annica sitt körkort! GRATTIS finafina moster! Eftersom du är min idol har jag försökt apa efter dig.. här är min habbo mössa :)





Grattis grattis grattis igen! PUSSPUSS

Sigtuna

Åhh vad vi längtar till sommaren! De är vackert väder ut nu me, soligt o blå himmel men.. de är KALLT! Tänkt dig stor härlig sol, värme, varm asfalt, nyklippt gräs, det är liksom ett lugn i luften.. varmt o mysigt ute... mmm! I sommras var mammi o pappi i Sigtuna, jag var också me på ett hörn.. jag låg i mammas mage. Jag kände dock hur varmt de var när solen låg på magen, sen käkade tydligen mamma glass också, jag kände nog allt de! Vi ska åka dit i sommar igen, för de var så fint. På ett ställe där som heter våfflan, kan man köpa kulglass fast man får de i en hink! och äta det med en spade! NICE! De ska vi pröva på! Här ser ni lite bilder sen mamma o pappa var där..
























Nu över till nått helt annat.. igår var mamma o jag och hjälpte till på jobbet. Mammas jobb alltså. De hade jobbat i helgen med massa grejjer som nu behövde fixas så de ringde efter mamma.. o ringer man efer mamma ringer man även efter mig, så vi åkte med moster på morgonen och hem med pappa. Jag hade inte så jättekul på jobbet, de var massa främmande folk där, folk som skulle prata med mig och när jag inte känner personen så vill jag inte prata me dom.. mamma säger att man ska inte prata med främlingar så jag gjorde bara som jag blev tillsagd..


Bäst att hålla i sig när moster gasar iväg..

Jag fick slottstek o potatis som lunch där, det var för 8månaders bäbisar så de var lite stora bitar där i, men jag klarade de galant, inte en enda gång satte jag i halsen el hostade. Jag fyller ju faktiskt 8 månader i morgon så jag är ju en stor kille som kan de där med att äta! :) Pappa slutade lite tidigare för vi skulle hem och följa med mamma till läkaren. Hon har haft ont i bägge knäna nu i nån månad, knappt så hon kan sitta ner och leka med mig, jag trodde de var för stackars mamma börjar bli gammal o stel, men läkaren sa att hon fått en inflammation i bägge framben och att hon kunde få hjälp med sprutor, men eftersom jag kräver tutte på kvällarna så får mamma inte sånna, utan hon får hålla tillgodo med alvedon. Sen sa läkaren att hon hade en svag variant av hälsporre i bägge hälar, men de hade inte gått så långt så han rekommenderade mamma att ta de lugnt, inte överanstränga benen och försöka vila benen så mycket som möjljigt. Men hallå... vem ska gå med mig dårå? Vem ska sitta på golvet o leka med mig? Vet ska hålla i mig när jag vill gå utmed möblerna? Äsch den där läkaren vet inte vad han pratar om.. mamma o jag leker på som vanligt... pilutta dig läkaren!


jag är ute på en upptäcksfärd på mammas jobb...

I söndags var vi ut på stan en liten stund. VI gick omkring där ett tag, de var ju så fin väder. Solen sken o folk satt ute o fikade. Jag låg o sov men den förgrymmade solen väckte mig ett par gånger, det går inte att sova med solen i ögonen! Mamma drog in på hm och köpte ett par solbrillor till mig hehe nu gick de tusen gånger lättare att sova och jag blev ju så cool också.. nu är de ingen som vågar bråka med mig!


soft, nu kan man sova utan att solen stör mig...


närbild... som vanligt när mamma håller på...


och så kör vi EN TILL bild på samma gamla brillor.. denna gång sitter jag i bilen..

Ilördags åkte vi över till farmor o farfar en liten snabbis. Vi fick en skrivare av farfar så nu kan mamma skriva ut sina bakrecept och annat som o gott som hon vill. Vi började med min favoritfarmor (min enda farmor hihi) när vi kom hem till henne stod hon redan i farten och höll på att göra schevepiza (??) köttfärs...... klumpar? nä köttfärs "liet störra en köttbullar" med starka kryddor i, vitlök, sambal olek bla. SÅ GOTT! mamma åt så mycket att hon knappt orkade röra på sig. Jag fick ett par såååå söta byxor och en jättefin tröja också! Byxorna hade jag på mig igår till mammas jobb o alla tyckte jag var så fin hihi Efter maten fikade vi lite, jag o farmor lekte o busade med farmors katter. Sen gick vi en runda på stan, men de var så kallt så vi gick bara en kortis där sen hem till farfar, hämtade skrivare, snicksnackade lite. På vägen hem stannade vi vid affären för att handla lite gott till melodifestivalen.. synd bara att FEL LÅT VANN! Vi höll på pörni (pernilla wahlgren) el erik saade. Men helst salem alfakir än pruttanna.. :( 


vänta.. kan jag ha hittat nått intressant i näsan?!.... hmm...


Ser ni vet fint jag posar.. har lärt mig efter mammas alla kort hon ska ta på mig jämt...


jag kollar lite morgon tv innan vi åker iväg till jobbet... 

Nu ska vi äta frukost sen invänta mormor som kommer hit idag och ska vara barnvakt åt mig medan mamma är på spinning.. PUSS PUSS
 





Badat!!

Hua.. de händer så mycket nu så mamma har knappt tid att sätta sig vid datorn o skriva.. men vi gör som vanligt, en liten uppdatering från de senaste dagarna och en liten bildkavalkad.. (heter de så förresten?)

Vi kan börja med att jag nu gjort debut i att äta hemmalagad mat, jag fick potatis, köttbullar o gräddsås. Åh de var så gott! Jag käkade på i rask takt och ville gärna ha mera, men mamma o pappa hade tagit allt som fanns :( istället fick jag hålla tillgodo med frukt till efterrätt.. men då vet jag ju iaf att mamma kan laga mat.. trodde inte riktigt de hehe igår fick jag inte samma mat som mami o papi för de köpte hämtmat, jag fick hålla till godo med en strumpa..




Näää klart jag bara skojar, de var inte min mat.. de var efterrätten..

Mamma o jag skulle ju gå och träna men jag var ju inte så förtjust i de gamla tanterna på barnpassningen så vi tog de säkra före de osäkra o frågade mormor om jag fick vara med henne ett tag och de fick jag utan tvekan! Mamma åkte iväg på spinning, jag o mormor lekte och myste med varann. Mamma var ganska slut när hon kom hem, hon tyckte de var skitjobbigt med spinning sen skyller hon lite på att hon var förkyld också att det var de som gjorde de som jobbigt.. mmmmm vi förstår.. stackars mamma.. verkligen... de brukar väl kallas otränad.. inte förkyld.. men vad vet jag, jag är ju bara en liten bäbis..








Mmm vad härligt med sol tycker alla.. jag tycker mest den är i vägen, jag ser ju inget när vi är ute o går, el så blir jag bara bländad när vi är i bilen.. mamma säger att jag kommer lära mig uppskatta solen.. el att jag MÅSTE uppskatta sol o värme... hmm.. mmmm de är ju faktiskt lite skönt o ligga i solen.. ska erkännas...

Idag ska vi också iväg på träning, och idag får jag följa med in, hela vägen in i träningslokalen.. det är mamma/barnjympa. Min kompis Vincent o Vickan ska kanske följa med också, vi bestämmde igår att vi skulle gå men i natt fick jag ett sms att Vinc fått feber efter hans vaccinationspruta så de kanske blir hemma.. men jag ska gå, jag ska träna, jag ska spana på tjejer o jag ska vara snäll, jag lovar mamma! Efter vi pumpat o byggt muskler ska vi åka till mamma o pappas jobb i Rosersberg. Mamma måste snacka med bossen om hur hon ska jobba nu när pappa ska vara hemma med mig! Och hur de ska göra sen efter sommaren när mamma ska börja jobba igen.. om vi får tag på dagis förstås.. men vi åker titll Rosersberg lagom så vi hämtar upp pappa där också så han kan åka med gamla bettan hem istället för en sketen lastbil.. gamla bettan är då våran bil.. inte mamma.. om nån nu trodde de.. bäst att tala klarspråk så inget missuppfattas..

Ännu mer saker som ska hända: Vi ska gå till öppna förskolan! Vincent o Vickan går på onsdagar men då är de bara för småpluttar upp till 6månader, jag o de stora grabbarna, vi får gå på tisdagar. Sååå som ni räknat ut redan kanske.. ska mamma o jag dit på tisdag, kolla läget, spana lite.. kanske leka o åka ruschkana. Ska bli jäääkligt najs faktiskt! Träffa grabbar i mina egen ålder, visa vad jag kan, få se lite andra ansikten än mammas.. :) Vi återkommer med en uppdatering om hur mamma o barnjympan och förskolan gått...

Och nu.. de absolut bästa... DAMDAMDAM *trumvirvel för er som inte hör de...) vi har fått vårat badkar! JA! Jag hann bada två gånger på en dag.. precis när vi fick de hällde mamma u pp ett najs bad, så satt vi där o plaskade och lekte.. mamma satt o muttra o puttra om att hon frös, så efter 20 min gick vi upp.. lagade lite mat, pappa kom hem.. jag la huvudet på sne o sa att jag ville bada.. jag har inte badat nått idag hehe.. han gick på det! Pappa fyllde på med vatten och jag fick hoppa i med papi också hehehe jag har lindat mina föräldrar kring mitt lillfinger.. MOHAHA pappa tyckte sen att de var dags för mig att gå upp, medan han skulle vara kvar o göra klart sitt.. happ.. schysst.. va taskig emot de små bara.. skit i att jag ville bada... aja.. jag fick iaf bada två gånger.. hehehe


obs! mamma vill gärna påpeka att de håriga benen är pappas... inte hennes..


taskigt att jag inte fick bada lika länge som pappa...

Jag är ingen lillskit längre som bara ligger och ålar på golvet, jag kan ju sitta upp utan stöd, de har jag ju kunnat länge, och nu kan jag också stå någerlunda bra, länge o ensam. Mamma sitter självklart i närheten så om jag skulle trilla så finns hon där, men annars står jag här.. upptäcker världen och har de.. jäkligt bra faktiskt...







Nu vankas de frukost, jag ska få äpplr o päron gröt, mamma ska äta lite mackor. Jag ammar inte längre på morrnarna och nu har de gått ett tag sen jag vaknade och jag vill ha mat.... NUUUUU! så PUSSPUSS du fina människa!!


Länk till tshirt

hahaha visst var tröjan rolig? Jag hitta länken här, den är ju tillochmed nedsatt i pris..

http://www.betterthanpants.com/penis-t-shirt.html

förresten.. vi fick en kommentar av annicas kompis tobbe, de tackar vi för :D De snackade lite om den här tshirten på nätet o de blev sura för den bara fanns i vit hud liksom... ingen mörk.. hehe

PUSSPUSS

HAHAHAH grymt tshirt!

men_women14

hahahahhaha mamma såg denna bild nyss o var tvungen att visa er den! :D HAHAHHAHAHAHA Det är alltså en t-shirt med ett tryck.. ingen riktig men visst ser de kul ut?!?! :)


Jaaa bästa Annica!

Jaaa idag klarade annica sitt körkorts teroiprov! Jag visste att du skulle göra det! Jag snodde mammas telefon i morse och smsade Annica, säkert därför hon klarade de så bra hehe jag skrev. dkjlsjlskjglskjglkfjg ungefär.. vilket betyder lycka till lillälskling moster puss :)


Hoppla mamma pålle! Så här glada blev vi när annica klarat sitt prov!

Mamma o jag tänkte gå till friski o svettis idag och träna, köra lite spinning och jag skulle visa att jag var en stor pojke som kunde leka med andra barn el vara med andra vuxna. Sagt o gjort vi drar dit, jag o mamma är glada o förväntansfulla.. men.. vad 17 är de där?! Jag ser fyra rå gamla människor sitta o fika o skratta.. hjälp tur att man inte sitter där.. vi byter om och går in i barnpassningssalen.. men what the fuck?! Där är ju tanterna igen. ÅH  NEJ! De är de som ska passa oss barn när föräldrarna är iväg och tränar.. nähä du.. mig ska de banna mig inte passa... finns bara två tanter i mitt liv (mormor o farmor) de får fasen räcka, vet du hur gamla tanter kan vara? Jag sa vänligt men bestämt NEJ, men jag borde väl förstått att tanter inte hör så bra de skulle ändå försöka få mig att gå i gåstol o kasta boll..men jag stod fast vid mitt beslut.. jag ropade tillbaka mamma snackade med henne att de inte fungerar.. dels pga de gamla tanterna sen barnen som var där.. de snodde ju mina leksaker hela tiden.. Jag tog mamma i handen och så knallade vi där ifrån.. nerver again! Vi ringde mormor och gjorde upp planer att mormor o morfar ska vara barnvakt åt mig 1 timme 2 gånger i veckan så mamma kan träna.. sweeeet :)


Denna bild har inget att göra med inlägget..
ville bara visa att jag kan stava o ha mig med bokstäver :)

Vad är de med gamla tanter idag? När vi gick hem var de mammas tur att bli sur på gamlisarna. Vi gick lugnt o fint på trottoaren, och eftersom vädret varit görfint idag och väldigt mycket snö har smält så blir de ju då pölar och på vissa ställen ordentligt stora pölar. Så: Vi går, precis när vi kommer bredvid en stor pöl så kommer en bil och skvätter ner oss fullkommligt! Mamma vart rasande, bilen fick stanna vid rödljus och mamma såg sin chans. Hon sprang fram till bilen, på passagerarsidan, och skrek: kärringjävel du får väl för fan titta! Du har ju blött ner hela honom (mig alltså) och vagnen! Kärring!
Samtidigt som mamma gjorde detta kom hennes gamla ghettostil fram, hon gestikulerade, skrek och pekade liksom med pekfinger o långfinger i ögonen när hon sa till gamla tanten "att hon skulle titta".. Ojojojoj vad hon var nöjd sen.. ja mamma alltså, hon sprättade iväg med tuppfjädrarna mot himlen och log för sig själv.. stackars tant dock som råkade ut för mamma.. jag? joo jag sov märkte faktiskt inte så mycket av de själva upproret.. hehe


Så här såg nog mamma ut när hon skrek o spottade på tanten...

Mmmm nu har jag ätit skosula.. el de smakade som en.. nää de är faktiskt INTE mamma som lagat mat, utan jag kände bara för att käka på min strumpa. Den är helt genomblött och kladdig men de är så gott! Jag sitter och suger på strumpan och drar den vid tänderna.. smaka yummi!

I söndags när vi var hemma hos Annica o firade hennes 18 årsdag så ville jag ju självklart göra mig fin för henne.. jag snodde lite av pappas gele och bad mamma hjälpa mig forma håret.. jag når ju liksom inte upp med händerna till huvvet... typiskt.. men detta är för dig anka:







Jag och mamma ska ställa oss o rulla bulla, köttbulla dvs. Vi ska äta det när pappa kommer hem, köttbullar, potatis, gräddsås o sallad. Jag ska få lite fisk tror jag, jag har ätit de EN gång tidigare och aldrig mer, men mamma har köpt så jag får väl vara en snäll liten pojke o smaka lite iaf.. hehe PUSS PUSS PUSS 


mmmmmm majskrok... bättre än fisk :(

ps: Farmor JAG SAKNAR DIG! Vi ska till enkp i helgen och då springer jag upp till dig o säger hej! Hoppas Ville o Adde mår bra också! PUSSPUSS



Grattis Annica 18 år!

Grattis min älskade moster anka! dag blir du 18 år, jag kommer ihåg dagen du föddes som igår.. el vänta.. DU kommer ihåg dagen jag föddes.. inte tvärtom :)
mamma hälsar följande till dig: (P) haha Puss el Photo :) you know

Vi har haft en soft o skön dag idag. vi började med att gå en sväng runt 8 i morse, vi kom hem, åt sen drog vi upp till gränby, köpte ett födelsedagskort till annica och strumpor till lilla mig. Sen hem, åt lunch, hem till mormor för att fira annica. När vi väl var där så lekte jag o mormor, vi gick runt i lägenheten och upp till Roberts rum, där inne var mamma, pappa o robert och spelade spel. Allt bra så länge, de körde nått sportspel, man skulle springa 100m o kasta spjut bla sen får mamma den briljanta iden.. vi kör singstar alltså karaoke.. o mamma är förkyld o hostig så de lät förjävligt! Pappa ville inte vara med utan de var mami o Robert som gastade o vrålade.. jag markerade med skrik och en sek senare slutade de "spela" jag o mamma gick ner i vardagsrummet och lekte med hugo o moa istället. Mycket nice!

Vi sjöng för annica också.. mormor o robert hade skrivit texten, robert sjöng mormor o mami körade, papi, morfar, annica, johan, petter, tiss, hugo, o moa var publik och skrattade. Klippet håller på att laddas upp nu så ni får se det i morgon..

Imorgon ska mamma o jag till våran Arne :) Han ska hjälpa oss med att skruva fast damaskern på bilen som han "glömt" skurva åt ordentligt. Sen blir de buss hem därifrån och buss tillbaka lagom till när pappa slutat..

Hoppas ni haft en jättefin dag, vi hörs!!

PUSS PUSS PUSS


majskrokar.. mmmm

Nu är det lördagskväll o vi laddar upp inför melodifestivlen.. jaja vi vet de är andra chansen men de är ju melodifestivalen egentligen.. liksom.. typ :) Mamma o pappa äter chips o ostbågar, jag äter mina egna ostbågar.. de är egentligen majsbågar, de är som ostbågar men för barn.. o eftersom jag är ett barn.. får jag äta sånna. Jag tyckte de var supergott.. kolla in videon så får ni se hur lycklig o glad jag är :) 

http://www.youtube.com/watch?v=Z6NzpUAgG4M


Ikväll håller vi på pernilla wahlgren o alcazar.. hejaheja!

ps.. anka nu har mami o papi fixat sätet så jag åker framåt istället för runt runt, runt runt hehe

PUSS PUSS

Video

Grrrr här sitter man o är schysst o skriver ännu ett inlägg en vacker dag som denna.. vad händer.. jo datan för tuppjuck o stängs av.. suck..

Jo vad jag ville säga var att pappa hade lite invändningar emot min stavning i förra inlägget.. bla om temperaturen.. jag känner så här: jag är 7 månader.. hur bra stavar man då? Precis! O ni får ju lite text som ni förstår så då borde man inte klaga på mig.. :) eoförsig är de mamma som skriver o jag snackar.. men de är inte de viktigaste här hehe viktigaste är att inte klaga på MIG :)

Imorse var jag o rastade mina päron, de behöver röra lite på sig, motionera. Varsugu här har ni en liten smakbit på hur min morgon såg ut..

http://www.youtube.com/watch?v=m2Z6mJvPyHQ

Nu ska vi laga mat, terriyakikyckling, tsatsiki till mamma, lövbiff, pommes o beasås till pappa o själv väljer jag kallops med lite youghurt till efterrätt.. yummi!


PUSS PUSS

fortfarande sjuk...

Gomorgon mina små sötisar! Hur mår ni idag? Oj vilket vackert väder de är ute nu! Imorse.. el ska jag säga i natt.. nja.. kl 6 när vi gick upp i dag så var de minus 20 men på bara nån timme har de sjunkit rejält och solen lyser och himlen är så vackert blå.. idag blir en FINFIN dag! Sebbe glad!

Vi tänkte ge oss iväg upp till Maxi idag, de ska ha barnloppis där mellan 12-15, vi har inte så många planer fär idag så vi tänkte att vi åker dit... sen är ute o går o fullkomligt njuter av solen, de är såå underbart! Jag mår inte så mycket bättre idag tyvärr.. farsan baloo är bättre, mamma har ingen feber men hosta o snuva, jag är dödssjuk.. jättesnorig är jag.. kille + förkylning = dödsjuk och man MÅSTE tycka synd om mig :( När jag är så här sjuk då vill jag gärna tutta på tummen men fy vad min tumme smakade illa.. vet ej vad som hänt...




Nu ser de ju ut som att jag tuttar på tårna.. kan de vara så?
Är jag så fruktansvärt sjuk så jag snurrat till de hela? Jag måste nog lägga mig o sova en stund,
hoppas jag blir bättre och frisk..


Lilla stackars mig, ojojoj vad sjuk jag är.. det är mest synd om mig i hela världen!

Vi var så sjuka o hängiga igår, morsan o jag, vi orkade inte gå upp på stan o fika utan vi fick skjuts hem till mormor, där låg vi i soffan o tyckte synd om oss.. mormor tog hand om oss och hon lekte med mig. Tack mormor! Du är toppen! Vi stannade kvar där hemma och käkade när pappa kom. Vi fick spett, men massa goda starka korvar, kött, köttbullar, prinskorv, grönsaker..MMMM de var såå gott! Till efterrätt fick jag yoghurt med banan, ananas, päron, äpple och.. håll i er nu.. de var mat för 8månaders bäbisar!! Men.. jag är ju stor kille nu så jag hoppar över nån månad så där och käkar mat för stora barn *stolt*


Mormor leker med mig.. vi läser en liten bok om..


Moster anka!

Förresten.. medan ni fortfarande är så imponerad av mig att jag är så stor pojke nu så kan jag chocka er mer.. jag har en tand..., PLUS en till! Två små risgryn längst ner i munnen.. dock syns de bara som man tittar nära, och om man ska hålla på o stoppa in fingrar i munnen på mig (varför man nu vill göra det..) men fråga pappabaloo, om han känt mina tänder.. hehehe

Jag går ju ofta i min gåstol och nu går jag framåt full speed, det gäller att se upp. Igår hemma hos mormor o morfar drog jag i väg i full fart emot tvn, drog ner mormors alla porslingrejjer, jag drog vidare emot datan, gömde mig bakom databordet, fick tag i en sladd som gick till högtalarna och PANG så ramlade den på min näsa.. buhu :( sebbe inte glad...


Hej hej! Ser du vad lik jag är gubben på min tröja?

Jag har blivit så stark i benen nu så jag kan stå, ställ mig nånstans o jag står kvar hihi, dock blir de svårt om du är i ett runt rum o ber mig ställa mig i ett hörn.. men check this out baby.. mormor: kolla in detta..


Mmmm luktar rumpstek..


Fina lillälskling!




mamma tyckte jag hade en söt (??) rumpa som putade så mycket.. mm oki..

Såg ni videona jag la upp i förra inlägget? Jag visade ju mina kunskaper i att lipa.. nu finns de på kort också.. varsugu..




Ser du mitt sår på näsan efter att jag blivit oskyldig attackerad av högtalaren? :(


mamma sa åt mig att jag inte fick lipa nått mer.. men vad händer då?!


pappa lipar istället! Mamma.. säg åt honom också... inte bara mig.. :(

Nu ska vi äta frukost sen ge oss iväg o se om vi hittar nått på marknaden.. sen ska vi försöka oss på en chansning.. moster tiss är lite upptagen idag med diverse saker, men mammi o pappi vill borra idag o de vill inte jag.. så jag ska ta hissen upp till moster.. lägga huvudet på sne och fråga om vi kan gosa nån minut till mammi o pappi är klara....


hej tiss... vad fin du är idag... jättevacker.. o snäll.. åh gud vad söt du är också.... pusspuss

PUSSPUSS

Sjuk...

host host o massa snörvel.. nu har jag, lille sebbe bebbe blivit sjuk.. farsan har smittat mig.. OCH mamma.. nu ligger vi alla tre här hemma och hosar, snörvlar, har ont i kroppen o tycker så dynd om oss själva så man kan inte tro de är sant!

Idag har vi nästan blåst bort! Vi trotsade blåsten och gick en sväng på stan.. de skulle vi aldrig ha gjort, vi vart sämre efter det och vi hittade ändå inget på stan.. bortkastad tid! Igår dock var mamma o jag ut på leksaksjakt. Jag har inte så mycket utan leker mestt med slevar men mamma har sparat ihop pengar så vi drog runt och hittade många roliga saker. Jag var supernöjd! Idag kom kusin Hugo ner också, han såg mina leksaker på en gång och även han tyckte mina nya toys var najs!

Jag har lagt upp två nya filmer som ni kan titta på om ni saker mig, elvill se vad jag rö om dagarna. Den gula anka fick jag av mormor (hon hade inte så mycket till val, jag hade redan slemmat på den i affären så hon var tvungen att köpa den plus att jag satt o snackade med den hela tiden) tack mojmoj! *gillar*

http://www.youtube.com/watch?v=sH4TmG6kXBw

på nästa klipp visar jag att jag kan både lipa o göra pruttljud.. de ljudet förekommer ofta här hemma så jag har lärt mig det ganska snabbt hihi

http://www.youtube.com/watch?v=u9cKDfblFv0

Nu ska vi bada, fortfarande UTAN badkar.. vi beställt för typ 3 veckor sen o förra veckan sa de att rörmokaren skulle ringa i början av denna vecka.. men inget jäkla samtal.. hur länge ska man få sitta i ett litet bäbisbadkar.. :( aja  vi får väl se.. 

Imorgon ska vi träffa en av mammas kompisar, vi ska ta en snabbfika om vi inte blivit sämre.. sen ska vi bara hem o lägga oss i sängen, äta lite gott och invänta attt pappa ska sluta så vi kan ha.. FREDAGSSSSSSMYS!

En sista grej innan jag slutar.. vad händer om en hund äter en påse? Han skiter på´se.. HAHAH ojoj vad roligt jag o mamma har haft åt de där skämtet.. fick höra de av anka o vad vi skrattade åt de.. ja jäklar i min låda.. 

PUSSPUSS 

Träning

Nu händer det massviss med både mig o i familjen. Vi börjar med att pappa är förkyld o ont i kroppen, mamma har börjat träna på friskis o svettis o jag gör massa framsteg i utvecklingen. Men som sagt, i morse åkte mamma själv till friskis o svettis för att träna, hon kände sig väldigt ensam o lite nervös för att gå dit själv, men hon löste det kalas och hann träna en timme ungefär i gymmet.. nu sitter hon och kollar på olika gruppträningspass som hon vill gå på. Hon vill att pappa ska följa med henne på dans, men pappa vägrar! Hon ska försöka övertala Robert el moster tiss.. annars går hon på dans el afrikansk dans själv. Sen finns de mammagympa och då får jag vara med, plus familjelek.. o vissa dagar finns barnpassning o de var mamma intresserad av.. vi får se hur de blir framöver! Hon går iaf omkring här hemma o sprätter som värsta tuppen och är så stolt över att hon gick dit idag..
Ja o jag själv då.. jag kan sitta upp själv, och böja mig framåt så jag hamnar i krypställning, men sen bara flyter jag liksom ut.. ingen krypning än.. jag kan också ligga på mage och dra benen under mig.. men förstår inte hur mina små tjocka armar ska bära mig.. jag kämpar o har mig, hoppas de ger sig nån dag!


Min tand kommer fram mer o mer, igår när jag satt o drack vatten i ett glas så hörde man hur de liksom klingade när den kom åt tanden så den har kommit upp lite.. ja annars så ligger jag mest på mage el sitter upp o leker. Jag äter massa mat och dricker lite olika drycker, det är så gott! Men än har jag inte fått mina chokladpengar som jag fiskade upp i en fiskedamm när vi var och handlade.. jäklar om mammi el pappi käkade upp den *grrr*


jag o mammi är och handlar.. skitkul.. verkligen...

Mamma och jag var o handlade lite medan pappi låg hemma o kurerade sig o sin förkylning, vi hittade på så billiga semlor och för att fira att mamma varit och tränat idag så köpte vi en till mammi, en till pappi.... o eftersom ingen av de gillar grädde så fick jag.. grädden :)

Nu får ni träna igen mina små tanter o gubbar, lägg huvudet på sne och titta på bilden.. När vi var ute o gick i söndags med pappa gick vi förbi den här stora istappen! Jösses vad den var stor o bred, ja ni ser ju pappa bredvid vad liten han är..



Vi var på stan igår för att hitta nån present till annica som fyller 18 år på söndag, de gick rätt så bra, vi är nöjda med vad vi hittade :) När vi var klara där så ville mormor o robert att vi skulle följa med de hem, och när vi var där ringde johan och ville ha hjälp med att bogsera bilen några 100m till en verkstad, ja men självklart sa vi, vi tar vår bil, kör upp den för backen, 2 svängar sen är vi framme, sen drar vi till affären och har lite tid över för lek... TRODDE vi! De vart ju ganska så precis just tvärtom!

Det började bra, jag, robert o mamma satt i vår bil, mormor o johan styrde johans bil. Vi kommer halvvägs upp i backen då de börjar.. de bara spinner.. vi kommer ingen vart och bilen står i mitten av den smala vägen, självklart får vi möta både framför oss och bakåt.. suck! Vi försöker rulla ner johans bil men den rullar en bit sen stannar den, vi försöker igen.. tar sats.. gasar o gasar o GASAR.. men de är is i hela backen.. vi rullar ner johans bil.. sen rullar lite snett så den står i mitten av vägen, vi får möta av en lastbil.. vi kopplar bort bogserlinan så robert kan köra undan, mormor o mamma får skjuta på johans bil så den hamnar mer mot kanten så lastbilen kommer förbi.. robert kommer tillbaka, sätter på bogser linan bakom johans bil så vi kan dra den bakåt så vi får mer fart.. robert kör fram, kopplar bogserlinan i fram.. tar fart, vi SKA upp för backen men näää de går inte! Vi får en lysnade idé, vi tar en genväg men vi måste åka tillbaka hela vägen först. Återigen får vi möte, mamma o mormor springer som tokar, framför bilen, bakom bilen, de dirigerar mötande o väntande bilar.. de snackar lite med lastbilschauffören, en taxichaufför håller på att köra in i mamma, mormor ramlar pga hon har klackskor och de är glashalt ute. När vi håller på och backar ser varken robert el johan bakåt så robert kör in o fastnar i en snödriva.. mamma o mormor får skjuta på och så höll de på i nästan 2 timmar!!! Herregud vad mamma o mormor var slutkörda.. tyvärr klarade de inte att bogsera bilen för genvägen var också glashal och moddig så vi bara körde fast hela tiden. Johan fick tag i en jeep som kunde dra bilen lätt som en plätt.. skönt! Oj de var jobbigt men roligt ändå, mormor o mamma gick och skrattade hela tiden o vinkade till bilarna och halkade, ramla, sprang o hade sig hela tiden. Jag? Jo jag somnade så fort jag satte mig i bilen.. 

 
Nu ska vi ner och tvätta, jag har kräkts ner två omgångar lakan i både mammas o pappas säng, täcken o kuddfodral.. vi har lite o göra och jag ska följa med ner o hjälpa.. vi hör ssen PUSSPUSS

Blåst..

Ahhhhh nu har man ätit så magen är proppmätt. En hel skål med gröt och så lite apelsin/äpple/päron dryck på de.. ibland är livet bra härligt! :) Mamma och jag var iväg på besiktning i morse för att kolla upp bromsarna, och den gick igenom! Jaaa! Nu slipper vi bekymmra oss om de på ett år iaf.. nice!

Igår hade vi en jättemysig familjedag, vi låg i sängen och kollade på tv o lekte. Sen gick vi ner en stund på stan och bara drog omkring, vi var ute i nästan 3 timmar. Sen gick vi hem, kollade på film "trubbel i paradiset" vi badade, mamma o pappa skulle sätta upp en hylla på väggen men eftersom de lät som nått jag aldrig varit med så drog jag iväg i ilfart till säkerheten.. moster tiss alltså. De blev så fint sååååååå med hyllan, ni får se lite bilder sen när de satt upp sina andra hyller de vill ha där också.

Jag satt o kollade på film som vanligt i morse, hajar som hajar, och innan jag vns hann reagera så hade mamma redan varit ner i förrådet, hämtat min bilstol, lämnat tvättmedel och kommit hem igen.. förstår ni?! Jag var ensam hemma!! Fasen att jag inte visste de innan, då hade blivit party här, då hade jag legat på filten, utan blöja, druckit apelsindryck o partat.. menmen.. de kanske blir fler gånger! Vi har ju bytt upp oss i bilstiolsväg, MEN vad mina smarta päron missade var att man behövde extra/speciella bälten till den störra bilstolen och de finns i mosters bil och moster är på jobbet = vi kan inte använda den stora bilstolen.. jag fick lugn o fint krångla mig ner i min gamla bäbisstol.. oki den funkar för dagen men sen ska jag fasen ut o ta bälterna när moster kommer hem.. kan ju för guds skull inte sitta i en bäbisstol *suck*

Min tand kommer upp mer o mer, och de kiias så fruktansvärt mycket, jag biter o tuggar på allt som kommer i min väg.. iförrigår när mamma stod och diskade satt jag bredvid och lekte med vispar o stekspadar i lådan så började de klia sjukt mycket och jag såg ingen annan utväg än att klia mig emot mammas rumpa! Hon stod i så bra höjd, såå jag började bita, men som tur var hade hon så stora byxor så jag fick bara tyg i munnen.. inte så najs, så jag sa till henne att hörru.. nu ger du mig en tuggsak, jag var väldigt bestämd, höjde rösten och jag fick en tuggsak.. inte svårare än så var de! Åh förresten, igår gav pappa mig en kanelbulle också.. en liten smula dårå.. WOW jag tror jag kommer bli som min mamma, en riktig gottegris!

hahaha nu ska ni få veta en grej hahahahah ojoj vad vi skrattade här hemma.. igår när mamma o pappa skulle sätta upp hyllan så borrade pappa och mamma stod med damsugaren under så inget skulle komma på golvet.. pappa börjar borra.. mammi håller dammsugaren.. de står där ett tag sen slutar pappa.. kollar på mamma och frågar.. "ska du inte sätta igång dammsugaren?!" hahahaha mamma hade stått med damsugarslangen men inte satt igång den hahahah så blåst man kan bli!

Jag är lite brås på min mamma.. vi är inte så direkt genomsmarta.. vi håller på o tränar här hemma, jag ska försöka krypa.. vi satt ett bra tag igår, jag mammi o pappi.. vad det resulterade i är.. jag kan krypa bakåt! inte fram! hehehe ska jag fram så bara... flyter jag ut liksom.. lägger mig på mage med armar o ben spretandes åt sidorna.. men bakåt då går de.. kanske får vända på mig om jag ska gå fram.. förstår ni hur jag menar?! aja jag förstår iaf.. o de är de viktigaste..

Visst var de här ett roligtt inlägg.. inga bilder :( mamma har slarvat bort sladden till kameran o datan.. vi ska leta så får ni ett trevligt litet bildspel sen!

PUSSPUSS



RSS 2.0