Mat, avkörning o fika

Goderafton mitt herrskap, o damskap!

Mamma o jag har just vaknat ifrån en liten "efter mat" sovstund.. vad mysigt det är, vi var nyduschade o nybadade, ätit gott o var proppmätta, sen gick vi in o la oss i stora sängen o somnade. Mamma skulle se "the hills" på mtv men jag tycker ju sånna tjej såpoperor är prutt såå jag gosade in mig i drömmarnas värld istället. (pappa satt vid datan o spelade spel vilket jag gärna också skulle ha gjort men ja om man nu får välja.. tutte el spel då blir de faktiskt tutte.. fast tjej såpoperan ingick i den dealen)


Har är jag.. alldeles nyvaken efter em luren...

Imorse drog vi iväg till affären och storhandlade och oj vad vi handla! Kylskåpet o frysen är proppfulla! Igår när vi svängde förbi hemma oss farmor så köpte hon tusen (nästan) barnmatsburkar till mig så nu är alla vi nöjda! Sen drog vi o våra lurviga iväg till mammas kusin Sandra, hon hade lite fika för hon fyllde år i fredags. Rosita o Sonny kom förbi också med vovven.. el.. MEGAvovve Agaton, men ingen leffe :( Aja.. får nog se honom nån annan gång, vi brukar ju ses när vi är hemma hos mormor och går till affären, då brukar han komma sladdandes i sin bil :)

Igår var en snurrig dag, det hände så mycket.. en resume kommer här. Vi gör dagen baklänges, igår kväll åkte vi upp till gränby för att köpa presenter till både Sandra och Robert (som fyller år på onsdag) och mamma kunde inte hålla sig utan köpte en tröja till mig, en kortärmad body med nallepuh/tigger.. här är en bild på den :)



På morgonen skulle vi åka till enkp, dels skulle mamma o pappa in i några affärer o dels skulle vi lämna skåpet vi köpte på ikea till farmor. När vi äntligen kom till farmor var hon inte hamma! Istället åkte vi o käkade, jag fick tugga på en gurkskiva o ja.. de var ju så där gott :) Just när vi högg in i maten ringde farmor o sa att hon var hemma, vi åt upp sen hämtades farmor, upp o handlade på icamaxi, sen skjusade vi hem farmor o åkte hem till oss själva. Farmor köpte en jättefintröja, ni får se sen när jag har den på mig. MEN nu till de som var det händelserika på dagen.. mamma körde nämligen av vägen, vi fastnade o hade ingenstans att ta vägen! 
 
Vi fick ta en omväg pga en olycka som hänt på stora vägen, det var bara det att omvägen var såååå fruktansvärt smal och hade stora snövallar på sidorna och eftersom de var sånna köer på stora vägen (för olyckan) tog alla den smala slingriga vägen. Vi åkte kanske 20min på den vägen, fick möte hela tiden, körde in emot kanten o släppte förbi, hann åka nån meter sen kom fler bilar.. vägen var glashal o så höll de på.. men tillslut såg vi målet, där.. om bara några meter var vi framme vid stora vägen, mamma kör in emot kanten, släpper förbi de mötande bilarna, gasar till, får en sladd o poof rakt ner i diket o snövallen, hela höger fram o motorhuven var under snö o bilen lutade så mycket, mamma trodde bilen skulle tippa så hon bara slet åt sig barnstolen med mig i o sen fick vi stå ute i minusgrader! Vi hade ju inte direkt tänkt fastna så vi hade inga varma kläder på oss. Flera bilar stannade o erbjöd sig hjälpa oss men ingen hade traktor och kunde dra upp oss.. vi fick 3 telefonnr till killar som hade trakor men ingen svarade.. till slut kom en bil som skulle hjälpa oss.. tyvärr dårå hade vi ingen bogserlina SUCK.. men han hittade en i sin bil!! MEN han hade ingen dragkrok el ögla... så tyvärr kunde han inte hjälpa oss. En stor jeep åkte förbi oss, och vi sa just... en sån stor bil skulle ha hjälpt oss o förstå vår glädje när han vände o kom tillbaka för att fråga om vi ville ha hjälp! JA TACK! :) Jag o mamma gick undan en bit medan de höll på.. de var så kallt o jag gallskrek, mamma sjöng o gungade o försökte lugna mig men att stå ute i 45minuter i minusgrader är ingen höjdare.. men då kommer en bil o parkerar bredvid oss, en gammal tant o man ropade att vi fick sitta i deras bil medan de höll på med vår! Kan ni tänka er vilka fina människor de finns?! Så mamma o jag fick värma oss i deras bil medan pappa o jeepkillen drog upp vår bil. Den kom upp galant och den fungerade så vi bugade o tackade allra bäst för hjälpen, sen drog vi iväg till enkp. Jag vet att ingen av de som stannade för att fråga oss om hjälp, el killarna som drog upp oss el tanten o mannen som stannade så vi fick värma oss läser detta men jag, mamma o pappa vill ändå tacka de ödmjukast, de har en extra stor fin guldstjärna i himlen! TACK TACK TACK

När vi fortsatte vår väg till enkp var mamma ganska så nervös, de var svinhalt ute, minsta broms så började bilen sladda.. så istället för 100kmh körde vi 70kmh haha men vi kom fram o vi kom hem, helskinnade :)

Nu ska vi leka o busa lite innan de är dags för sängen. PS idag å jag en halvburk med kyckling o grönsaker, fy farao så gott det är!! kan det vara de extra smöret mamma har i så jag ska bli en extra stor tjockis bäbis? hihi




Mobilbilder

Mamma gick igenom sin mobil igår kväll och hittade massa bilder som var så söta på mig. Jag har nu snott mobilen av henne så jag kan ladda upp de.. varsegoda sötnosar:


Jag käkar upp mammas tomteklubba...
(kommer ni i håg de? de rödaaktiga tomteklubborna som smakade kola typ.. mamma frågar)


Käkar på en tomflaska, skönt för tänderna med de räffliga på toppen av flaskan...





Tjockis :)











Har precis vaknat...






Trött tjockis...


Ute o går i kylan... (vantarna sattes på efter detta kort togs...)


Åh så roligt att bli fotograferad! Varje gång mamma tar kort skrattar jag...


Mormor har klätt ut mig, att tjejer (tanter) alltid ska klä ut allt o alla...


Hata, hata ifk göteborg!! Efter detta kort kräktes jag... hihihi *skoja*

Ja de var de korten som ni får se.. nu ska vi äta lite frukost sen kanske sova igen innan vi åker hem till mammas kusin Sandra o fikar. Efter det ska vi åka och storhandla o sen vara lediga resten av dan! Vi brukar alltid tvätta på söndagar men vi gjorde de igår kväll så vi slipper det idag! ja! Vi hörs lite senare!! pusspuss du fina

Kusinvitamin

Grrrrr jag hade suttit här o skrivit ett långt inlägg så försvann allt!! Aja jag får skriva mer när jag kommer hem för nu ska vi ut o möta upp pappa, här ska de köpas mat.. vi funderar på kött, potatis, bröd sallad o dricka hehe.. vi hörs när vi kommer hem.. men tills dess PUSSPUSS

ps: farmor.. mamma tycker jag är så lik kusin Linus på detta kort.. vad säger du? :) El om det är nån mer i släkten svensson som läser.. kommentera gärna!!



Lunch

Så nu har jag och mamma stått o gjort oss lite lunch, detta otroligt goda var vad som serverades.. en stor tillbringare morötter och fresch island dip :)



Nu är pappa på väg hem, om ca 10 minuter ska vi börja klä på oss, vi ska möta pappa för att åka och köpa mat, vi tänkte oss kött, potatis och bröd, lite grönsaker o dricka hehehe

Jo du moster, jag såg din kommentar.. de ligger till så här va: Jag har två übersöta kusiner vars mamma praktiskt taget bor på gyllene måsen, så jag har fått en av alvisarna därifrån.. de andra 2.. ja.. de kan jag inte uttala mig om :P På nått sätt har de liksom bara landat här hemma..

Vi har inte gjort många knop idag heller, vi försökte oss på en promenad men de var inte plogat så vi kom ju knappt fram, fick ploga oss igenom snövallar o modd, vi gick ca 1 timme sen sket i det.. hem o busade istället.. mamma diskade och jag sorterade i kökslådorna...



Vill bara skicka ut en stor kram o puss till moster.. det du gjorde idag är hjältedåd! Du ska vara sååå stolt över dig och jag tycker du är bäst!!! kramkramkram pusspusspuss




Leksakstoppen

Ý7666666666667-.}}}GFAWS3- MNM,KMJ KJB JMN  UUUUUUUUUUUUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

En hälsning ifrån mig till er sötnosar.. Som du ser är jag inte den bästa på att stava, men jag försökte ändå, o det är väl de som räknas? För er som inte riktigt ser vad  jag skrev, sa jag:

"Gomorgon sötnosar! Nu ska jag gå o äta, hoppas du mår bra! puss"

Tur att jag har mamma här som kan hjälpa mig o stava så du kan läsa mina tankar :) usch pappa ringde nyss o sa att idag blir han jättesen, dels var de sjukt mycket gods plus väglaget var inte så bra.. tänker på pappa och hoppas han kör försiktigt och att han inte jobbar för hårt!

Jag kan tänka mig att du är väldigt nyfiken på vad mina favoritleksaker är, så här har vi knåpat ihop en lista, de finns ju visa gamla tanter som följer denna blogg och ni kanske läser lite dåligt så vi har tagit bilder också! Så att alla kan förstå, unga som gamla :)


På 5 plats:
En larv som kan rulla, blinka och sjunga när man trycker på knapparna.



4:
Klockor/bjällror som mamma satt på ett snöre...



3:
Po ifrån Teletubbies. Den har en tyngd i botten så den ställer sig jämt upp.
Jag fick alla 4 telebubbisar men denna är roligast!



2:
Nyckelpiga med kulor i magen.
När man trycker ner nyckelpigan hoppar den upp igen o kulorna skramlar...


1: ALVIN!
Alvingubbe ifrån mcdonalds, när man trycker på vita knappen på gittarren, spelar den värsta riffet!
(nu har vi även 2 andra "alvins" som kan ligga på första plats, men den här röda är ändå roligast!



Japp där har ni, är ni avundsjuka på att ni inte har så här roliga leksaker? :) Nått som kommer ganska högt upp på listan är stekspade, visp, slev av plast som mamma har i köket.. yeah!

Aja nu måte vi dra o äta, mamma sitter här o är kinig för hon inte får äta.. hehe pusspuss

skrik o sömn

Åh vad mysigt, nu är snön tillbaka! *ironi* Idag blir en innesittardag för oss. Vi var o flängde så mycket i helgen och igår så nu blir vi hemma o kurerar ifrån förkylningen. Igår åkte vi iväg till thuns, först hämtade vi upp lilla mormor, som fast hon var stormföryld (vi har smittat både henne o annica) så ville hon följa me för att mysa med mig.. hihi Mamma gick omkring, helt salig och plockade på sig kläder, dock inte till henne utan bara till mig! Mormor o jag gick omkring o mös. Mormor bar upp mig o gick omkring med mig samidigt la hon kinden emot min kind o det älskar jag, de är så mysigt så jag trök min kind emot hennes o lekte med hennes hår o ansikte.. tack för mysstuden mormor, o bra att du tog mig för då kunde mamma shoppa i lugn o ro, mera till mig alltså :)

Här nedan ser ni vad vi köpte:




Min pyjamas.. HAJar ni vad tuff jag kommer vara?!


HAJar ni nu?

Här får mamma lite tid i ljuset så att säga, hon tjatar om att hon vill visa sitt fat, så här är det:


Typisk mammastil...

Nu har vi beställt ett badkar också! Jag har ett eget litet blått nu men jag växer så det knakar så mina päron har bestämmt sig för att köpa badkar, nice! :) kan ni förstå känslan av att jag tänder ljus, (mamma hjälper mig självklart, jag kan väl inte tända ljus heller!) häller i lite varm vatten (inte varmare än 37 säger BVC!) glider ner i badkaret, det är helt tyst, ingen mamma som gnäller, gnatar el pratar.. inga pussar o kittel.. bara lilla jag som njuter av ett bad.. nice! :) Jag tror inte det bara är jag som kommer bada, mamma o pappa har tjatat om badkar ändå sen jag flyttade hemifrån mitt gamla hus... (en tjock o go mage) hoppas badkaret kommer snart!



Inatt var en jobbig natt för mig o mamma, bägge skrek, bägge var trötta, bägge är förkylda o bägge är envisa, ingen orkade ge sig.. men tillslut.. gissa vem som vann!

JAG! Mamma har ju fått nån knäpp ide om att jag ska sova i min egna säng.. oki de kan jag kanske förstå, men varför ska jag sova i egen säng när hon o pappa sover i samma, är de inte taskigt? plus att hon inte vill att jag ska tutta på natten, jag förstår inte, hon verkar ha fått härdsmälta uppe i hjärnan.. klart jag ska tutta! Jag ska tutta när jag vill o jag ska sova i stora sängen!
Så i natt la mamma mig i min säng, jag skrek o skrek o trodde de var klart, nu får jag komma upp men sjutton va envis mamma var, jag fick aldrig komma upp :( hon började sjunga o klappa mig i rumpan o då var de kört.. jag somnade. MEN vaknade igen efter 30min o så höll vi på fram till 2-3 i natt och tillslut gav gamla mamma upp o lyfte över mig i stora sängen o gav mig tutte, pang, så sov jag.. de var väl inte så svårt. Tänk om vi gjort så från början, då hade ju mamma fått sova!

Sen framåt 5-6 så vaknade jag igen o nu ville hon inte ge mig nån tutte, jag skrek, hon skrek, jag hosta, hon hosta, hon var snorig, jag var snorig.. synd att jag inte kan snyta mig själv, mamma tog fram den där livsfarliga apparaten o sög ur min näsa.. jag hatar den! Då jäklar skrek jag men mamma var iskall, hon brydde sig inte! Men sen kände jag hennes varma armar om mig o pussar på kinderna, då visste jag att vi slutit fred, sen somnade vi helt utmattade o sov fram till 10.. mamma o jag älskar varann så mycket o vi är lika envisa så ibland låter de högre o mer än vad de eg är!

Pga detta sitter mamma o tittar på gungfötter till spjälsängen, så jag kan gungas in i sömn istället.. vad tror ni om det? De är så dyrt så vi vill vara säkra först på om de fungerar.. ska läsa lite mer på nätet om de..

http://www.babyland.se/new_article_list.aspx?Action=Search&SearchString=vyssan&SearchCriteria=1#

Nu vankas de gröt o frukost o massssssssa mys o gos!! puss puss till alla fina sötnosar!


Ikea

Jaaha då får man underhålla sig själv dårå.. Mamma ligger i soffan o har värsta rethostan o huvudvärk efter att ha hostat hela natten. Hon ligger o ojar o har sig, åh jaa mamma.. de är jättejättesynd om dig... inte :) Mitt nya tidsfördriv är när jag får upp massa leksaker på bordet på min gåstol, jag drar ner alla i ett armdrag, jag bankar på bordet, mamma kommer och o lägger upp nya leksaker. Men nu när hon är såååååå sjuk *ironi* så orkar hon inte springa o plocka upp hela tiden, så hon har konstruerat denna istället. Jag sitter i gåstolen, med lite sne vridning på själva sittplatsen, leksaks lådan har hon ställt uppe i min babybjön gungstol... o ja.. här sitter jag och måste säga att detta är ju GENIALTISKT! Nu kan jag ju ha koll på alla mina leksaker, jag väljer ut mina favoriter och.. ja leker helt enkelt och gamla sjuka mamma ligger i soffan o slipper röra sig... alla glada :)



Jag har ju inte hunnit skriva på några dagar, vi tar en snabb resume:

Söndagen:
Vi vaknade runt kl 8, kollade på lite tv och myste, satte oss till rätta i köket för att käka frukost. Farmor ringde och sa att vi kunde komma redan nu. Vi skulle till IKEA i västerås. Grejjen var bara att pappa hade inte sagt till oss att vi skulle vara hos farmor kl 11. Så vi åt vår frukost i lugn o ro, klädde på oss, fixade bilen o tankade. Drog förbi icamaxi för att kolla en leksak till kusin Moa. Vi gick omkring där o strosade när pappa ringde o frågade var vi var. Jaa vi är på maxi, o han var hemma hos farmor. Då kom han på att han glömt säga vilken tid vi skulle vara där så vi fick packa in oss i bilen fort och dra. När vi kom fram hade farmor gjort sjömansbiff till de stora och jag fick banan! Det var första gången jag smakade på detta o.. njaa.. första tuggorna gick väl ganska bra, kanske för jag inte hade nått val utan fick snällt äta, men sen visade jag vem som bestämmde och då blev de ingen mer banan! hehe

Vi åkte till IKEA och de var sjukt mycke folk där, vi plockade ihop en hel vagn med ljus, gosedjur, servetter, blommor.. massa tantkrams. Pappa hittade en superläcker byrå till sovrummet som vi skulle köpa, synd bara att vi inte fick in den i bilen, vi hade köpt så mycket annat. Farmor köpte badrumsskåp och köksstolar bla men underdelen till badrummsskåpet var slut så den ska vi köpa till henne här i Uppsala. Efter att ha gått o dreglat nån timme på ikea var jag så törstig att mamma o jag gick ut i bilen för att äta lite, pappa o farmor fick snällt stå kvar i kön o betala. När vi tillslut kom hem till farmor igen bjöd hon på fika, hon hade gjort dumlekakor och de var så goda.. vi fick recepet så nu ska vi också göra såna och bjuda på! Alla om vill är välkommna hem hit och äta lite dumlekakor! :)

Innan vi kom hem åkte vi förbi IKEA i Uppsala, köpte vår byrå och grejjen till farmor. Vi kom hem, åt lite och satte oss lugnt o fint för att bygga ihop möbeln.. synd bara att vi satt där i 3 timmar!!! Jag var så less på att skruva och spika så jag spydde helt enkelt! Mamma fick ställa sig o skura, pappa skruva o jag bara satt där.. Vi tog en snabb dusch o pang ner i sängen o så sov vi redan vid 21.



Måndag:
Igår var en fixardag, mamma for runt som en yr höna o plockade, städade, dammade, möblerade om, fixade till maten. Meningen var att vi skulle ha tvättstuga mellan 16-19 men vi bestämmde oss för att överraska pappa, vi bokade tid på dagen istället så när han kom hem var all tvätt, tvättad o vikt, snacka om att han blev glad! :)
Ja sen diskade vi och lekte innan vi stöp i säng i dag igen.

Idag tisdag:
Vi har precis gjort upp planer med mormor att vi ska åka till Thuns, mamma ska köpa bodys och pyjamaser åt mig, jag växer så jag knappt har några kläder.. ni får se vad vi köper sen när vi kommer hem.. tills dess.. PUSSPUSS sötnosar!! ta hand om er, all kärlek ifrån oss!

Gutenmorgen!

Hej o gomorgon alla sötnosar! Mår ni bra idag?

Igår var ju farbror Peter här på middag, det var jättetrevligt! Vad som var lite tråkigt var att pappa o peter ville till enkp o festa så som vanligt på lördagar blev mamma o jag ensamma hemma. Sjuka o hosiga som vi var, hoppades vi få lite hjälp av pappa men icke då.. men vi löste det själva ändå. Vi skjusade de två till enkp sen drog vi hem, tände ljus i hela lägenheten och la oss i sängen för att käka choklad o pepsimax :) jag fick pärondrycka o ligga utan blöja, de kan man kalla party PARTY!!!! Innan vi somnade låg vi och kollade igenom panduro katalogen, åh oj vad vi hittade saker vi (läs: mamma) vill göra! Synd bara att man inte har sån händig mammi... kanske får fråga mormor, hon är bäst på att rita.. ja de ska vi nog göra.. får ringa mormor under dagen, hon ligger väl o sover nu.. hahaha OBS! vi släckte ljusen innan vi somnade!




Idag ska vi till västerås med farmor, vi ska till IKEA! JAJAJA :) Vet inte när vi åker dock, de hela hänger på när pappa vaknar.. han sov över i enkp så när vi får ett sms så ger vi oss av. Hoppas inte han sover bort hela dagen bara..

Just de, ni får gärna kommentera o prata om er dag i kommentarrutan. Den är lite svår att de, men under inlägget som jag skriver finns en liten rad i röd färg, de står nått med permalink och sen kommentarer o trackback (tror jag!) tryck på kommentarer, rulla ner på sidan så kommer en vit ruta upp, där kan ni skriva lite!! :)

Nu ska vi äta frukost, så får vi se om vi kommer i väg till västerås nån gång... pusspuss




Mammas pojke?

Så nu hjälpte Peter mig med bilden.. ser ni vem som är mamma o vem som är en docka? Oki jag som är så snäll, jag hjälper er.. mamma är den skalliga bruden till höger.. är vi lite lika va?














boll som boll

Den här bilden tog mamma igår när vi varit ute en sväng, nu undrar jag bara.. ser ni var jag är? Den runda till vänster el den runda till höger hehe


Var är Sebastian?

Idag har vi som sagt firat mammas mormor, hon fyllde 73 kom vi fram till. Vi fick massviss med kakor och tårta, men bäst av allt var att familjen johansson/östervall var på plats.. dvs.. min kompis leffe! Han hade fullt upp med att passa vovven så jag fick hänga lite med moster Rosita istället, men de gick ju bra det me! Sandra och Tobbe var där också och busade med mig, mammas kusin Sandra fyller 24 år på fredag, då ska vi fira henne också! Efter fikat åkte vi till enkp för att hämta upp farbror peter, vi ska äta lite go lördagsmiddag hemma hos oss, de blev helstekt fläskfilé, potatiskklyftor, bea och vitlöksbröd. Mamma o jag har legat i sängen nu ett tag, jag har ätit och mamma har försökt sova för att kurera sin förkylning.. tror inte de går så bra, hon har fått en vansinnig hosta nu och är så hes att man inte hör vad hon säger.. SKÖNT!! :)

Vi hittade en bild hemma hos mormor sen mamma var liten, den är lite suddig men är jag inte liiiiiiite lik mamma? Alla vi mött säger att jag o pappa är jättelika varann, men kolla på bilden, har jag nått drag ifrån mamma?

nähä... bilden fungerade inte... jag ska kolla på det så åtk men ni kan ju kolla så länge på den här, kolla vad mamma gör med mig, hur schysst är inte hon?!?! Förstår ni vad jag får stå ut med om dagarna??





hahahaha nä jag skojade bara med er!!! Den här bilden har vi hittat på nätet, de är varken jag el mamma el nån jag känner!!! OBS! :)






Sjuk sjukare sjukast

Gomorgon sötnosar!

Oj jag har inte skrivit på ett par dagar för vi är helt däckade här hemma. Mamma har åkt på en dunderförkylning med feberfrossa, ont i halsen o snuvig. Jag har fått två sprutor, feber av de. Ont i tänderna och allmänt lite tjurig. Pappa vakna i natt o hade så ont i magen, misstänkt magsjuka :( MEN världen går inte under för de, vi är glada ändå, vi har ju varann!

Igår var jag och pappa hemma själva, mamma var ut på middag med jobbet. Det var också meningen att hon skulle med jobbkamraterna ut efter middagen också men hon var helt slut i kroppen. Jag har inte sovit på 2 nätter, vilket resulterar i att mamma inte heller sover + hennes förkylningen. Så igår innan hon åkte frös hon så mycket så hon bara skakade. De blev en kort stund hon var ute, men direkt när hon kom hem kröp vi ner i sängen och somnade innan lets dance ens slutat, skönt slapp vi se lets dance! :) Pappa och jag hade suttit o lekt hela kvällen när mamma var borta, de var superkul o få leka med pappa lite, man ledsnar ju rätt snabbt när man är hemma med samma päron varje dag, månad efter månad.

Idag ska vi åka i fira mammas mormor Lizzie som fyller år. Hon fyllde eg i onsdags men vi tar party nu istället, efter det drar vi till enkp, mamma ska in i en affär o shoppa lite (hoppas hon på iaf) sen hämtar vi upp farbror Peter som vi bjudit hem på middag. Handla ska vi också göra och så bara MÅSTE vi förbi farmor, vi har ju för fanken kvar julklappar här hemma till farmors katter!! Och så vill vi ju träffa farmor också.. förstås :)

Jo hörrni har ni hört.. mamma bjöd ju pappa på middag för att fira 3år tillsammans.. synd bara att pappa glömt bort det!!! :( Mamma o pappa åkte och käkade och fikade medan jag var hemma hos mormor o morfar o busade. Mamma sa att de gjorde inget, att pappa glömt bort dagen, men jag tror hon blev lite ledsen ändå.. men sa att pappa får väl bjuda tillbaka sen, fast dubbelt hahahah då blev mamma glad igen! :) Och du mormor, tack för att jag får vara hos er när mamma o pappa åker iväg! Du är en ängel av finaste guld!



Pappa har "klätt" ut mig till gangster...

Nu ska vi bara sova en liten stund sen göra oss klara för att åka iväg, men skriver senare ikväll! pusspuss

ps farmor vi kanske kommer förbi i morgon istället när vi ändå ska ses.. vi får se hur vi gör :)

3år

Gomorgon sötisar!

Jag hoppas ni sovit bra o länge! Jag och morsan är redan vakna, vi sov inte alls bra i natt. Som vanligt så när den ena av oss blir sjuk blir den andre det också, vi sitter ju ihop ganska ofta o mycket så vi känner väl av sånt där :) JAG säger att mamma har smittat mig, mamma skyller på mig, jag tycker de är riktigt taskig, jag är såååå liten och kan inte rå för att jag är sjuk, jag behöver kärlek o omtanke inte massa anklagelser.. som ni vet så har vi killar det jäkligt svårt när vi blir förkylda, så idag vill jag att alla tänker på mig, hur synd det är om lilla mig, så här sjuk har jag nog aldrig varit...*host* *snörvel*

Jo så inatt har vi bara legat o vänt och vridit på oss, hostat o snörvlat. Vi bara väntade på att pappa skulle vakna och vara åksjuk o illamående av allt guppande vi orsakade när jag o mammi försökte vända oss lugnt o fint.. ändå så guppade hela sängen... hihi


Inte undra på att vi smittar varann när mamma ska pussas hela tiden..


Nu har pappa åkt iväg till jobbet så nu kan jag skriva här utan att han ser i förväg. Idag firar nämligen mammi o pappi 3år tillsammans. Då när pappa slutar idag ska mamma åka och hämta honom och bjuda han på restaurang, jag får stanna hemma hos mormor o morfar. Men det är bra för jag ska snacka lite med tanten ang mina bullar som de åt upp.. Mamma säger att jag inte får skälla på dom för det var mamma som gav de bullar, men jag tycker mormor o morfar borde förstått att jag ville ha bullar också *morrr*

Jag vill skicka en hälsning till mamma o pappa och säga att jag är världens lyckligaste bäbis! Mamma vill hälsa till pappa också.. vänta så ska jag låta tanten få skriva en rad bara..:

Stefan, du fyller mitt liv med kärlek och glädje! Efter 3år så får jag fortfarande fjärillar i magen när jag ser dig, du får mig att skratta hysteriskt mycket, du får mig att längta efter dig så sjukt mycket när du inte är här. Du har gett mig det finaste  i världen - sebbe. Jag älskar dig så jävla mycket!! puss min älskling



Blääääää massa kärlek o tjejbaciller.. nu är de slut på gästskrivandet för mammas del, de här är ju en cool blogg, inte massa tuttinutt o grejjer.. stackars pappa, får han stå ut med sånt här? Ska aldrig skaffa tjej..

Vi ska till BVC idag som sagt, ska få en spruta o väga mig. Jag hör av mig efter det, nu ska vi äta frukost o hosta i kapp.. puss alla mina fina och grattis grattis till mina uberfina föräldrar :)

Natti

Skulle bara slänga in en bild innan jag går o lägger mig, vi hörs i morgon pusspuss

mamma har krånglat på mig alldeles för stora byxor...
Mamma har satt på mig för stora brallor...

Shopping

Hallå!

Jag vet en iaf som hittat hit, tack för kommentaren söta moster tiss! Du är så fin! Hoppas moa och hugo mår bättre nu, de får komma ner o hälsa på oss när de blir bättre, då ska de få rittavlor som jag och morsan köpt till dom, gosungarna!

Igår var jag o mamma ute o gick en sväng i väntan på att mormor o morfar skulle komma. Jag var precis på väg att somna som ni ser nedan...



Men så fort mamma tar fram kameran så börjar jag skratta. Hon ser så rolig ut när hon håller på o trixar med kameran.. så här vart resultatet...



Nu har vi ätit, jag fick kyckling med grönsaker, precis som jag misstänkte och det var lika gott som jag kom ihåg. Men till efterätt fick jag äppel o persikablandning. Tummen upp för den! Jag gillar ju all frukt o efterätt, o så även denna :)

Mamma o jag åkte till affären för att köpa mat men slutade med att vi hitta en tröja till mig, en jacka till mamma, ljus, blommor o krukor.. allt på rea! Mamma har såååå lycklig :) Så glad o lycklig att vi glömde köpa gurka så de vart ingen tsatsiki, men vad gör det.. jag fick iaf min mat hehe

Imorgon ska jag till BVC och få min andra dos spruta, vad jag kommer ihåg sen sist så var den första sprutan OK, men den andra spände så jäkligt i benet så jag är lite nervös, jag har tagit ut rädslan på mina leksaker, jag har kastat ALLA leksaker till höger o vänster, upp o ner. Päronen plockar upp och ger mig alla leksaker igen, men jag bara kastar ner, det är ju kul o se när de ligger o kryper på alla fyra och stånkar för att få fram mina leksaker som ligger överallt :)

Nu ska jag se lite på tv, äta gröt, bada o sen sova. Vi hörs i morgon, sköt om er! puss puss finaste

Välkommen sötnosar!

Välkommen till min sida alla mina sötnosar!! Hoppas ni fortsätter följa oss här inne och att ni kommer tycka det är lite lättare att lsäa texterna här inne. Har ju hört att vissa tanter har svårt att läsa texterna på gamla sida pga av färger o storlekar.. hihi

Ska kanske presentera mig om de kommer nya sötisar som läser om mig. Jag heter Sebastian Nilson, pappa kallar mig herrnilson, därav namnet på bloggen. Jag har preci blivit 6månader gammal o jag är vis o envis som få! jag är tuff, cool o söt. Kanske lite väl kaxig ibland men det är bara med glimten i ögat! Ni lär får se hur jag arbetar när ni följer bloggen, men där har ni det grundläggande...


Sebbe 6 månader


Det kommer bli lite lättare här inne att lägga upp bilder och skriver texter, nu kan jag ha fler bilder i följd istället för bara en bild på förra sidan och resten i fotoalbumet. Vad jag förstår nu finns inget fotoalbum här utan jag lägger upp massa bilder här i texten istället. Börjar här med en bild ifrån vardagsrummet. Mamma funderar om man kan ha det så här, är el det löjligt med texten mellan tavlorna? Hjälp henne :)


Känns ordet lycka konstigt att ha mellan tavlorna?
Ordet "lycka" bra el löjligt?


Så fort jag skrivit här el på andra sidan på meddelar jag det på respektive sida så ni hänger me. Men jag tror att jag o mamma kommer skriva här i fortstättningen.. vi får helt enkelt testa o se vilket som känns bäst...

Igår var mormor o morfar här o käkade upp mina bullar :( Mamma hade bjudit in de på fika och bjöd på mina bullar.. schysst.. jag då? Jag fick hålla till goda med kyckling o grönsaker, päron till efterrätt o pärondricka. Jag säg.. de funka! De var supersmarrigt men en bulle el två hade väl inte suttit fel.. På kvällen när mamma o pappa satt o åt mat fick jag gröt. Det var smakportion som vi fått hem i posten, gröt med äpple o banan, det var ganska oki faktiskt, jag åt o åt o mina föräldrar blev glada.. en bra matdag helt enkelt!

Idag är första dagen mamma o jag inte jobbar sen 1½vecka. Vad skönt det är med sovmorgon hihi tyvärr så ligger vi här i soffan istället o snorar o hostar, bläää tror vi blivit smittade av jobbsjukan, de verkar inte bra att jobba, får helt enkelt lägga ner det där och bara gå här hemma o skrota o mysa hela dagarna :)

I em ska vi åka o hämta hem vår älskade pappa, vi saknar han såå mycket när han är o jobbar. Tycker synd om han som ska cykla hem så vi drar på oss kläderna o gasar iväg i gamla volvon för att hämta upp han, på vägen dit ska vi svänga förbi affären för att handla lite till maten. Vi har inte bestämmt oss än men tror de blir tandoorikyckling, pommes o tsatsiki.

Jo just det, grattis till mig själv, idag har jag namnsdag!

Kom ihåg att spar den här länken nu och skriv gärna i kommentarna, håll tummarna för att de här går bra nu för jag ska skicka in de här inlägget nu..

ps, jag skickade in inlägget nu men såg att tyvärr kan jag inte göra större storlek, hoppas ni kan läsa iaf, annars kanske jag kan ha tjock text. Jag har tjock på det här sista så får ni gammeltanter titta vilken ni kan se bäst :)




RSS 2.0